Tarım Müdürlüğünden Bayram Denetimi

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kasaplarda, fırınlarda, şekerleme ve lokum üretim ve satış yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

GÜNDEM 18.08.2018, 18:04 14.09.2018, 05:19
Tarım Müdürlüğünden Bayram Denetimi

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kasaplarda, fırınlarda, şekerleme ve lokum üretim ve satış yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.

Niğde gıda denetimlerinin sürekli devam ettiğini belirten Baş, “ 

İmalathaneler ve satış noktalarında sağlığa aykırılıklar tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemler uygulanmakta olduğunu ifade eden Baş; “Vatandaşlarımızın hele de bayram öncesinde tüketimi artan bu tip gıdaları gönül rahatlığıyla yiyebilmeleri için ilgili ekiplerimizin denetim ve kontrolleri aralıksız gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Amaçlarının halkın daha kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasının sağlamak olduğunu belirten Baş; “Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte işletmelerin yoğunluğa sığınarak hijyenden ödün vermesinin önüne geçmek için bu süreçte tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile ekmek ve pide üretimi yapan üretim yerlerinde yapılan denetimlere hız verildi” dedi.

 Yapılan alışverişlerde vatandaşlardan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan alınmış kayıt ve onay numaralarına dikkat etmelerini hatırlatan Baş, Kayıt ve onay numarası olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmelerini, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmalarını, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaştıklarında bu durumu gerek 174 ALO GIDA Hattına ve gerekse Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne doğrudan bildirmelerini istedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Baş; “ Bayramda bir takım yükümlülüklerimiz var kurum olarak vatandaş olarak duyurmamız gereken yükümlülükler var. Hayvan seçiminden başlıyor, keseceğimiz kurbana kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Bayramda keseceğimiz kurbanlıklar hem yaşına uygun, hem dinimize uygun olması gerekiyor. Dinimizce kurbanda küçük hayvanların kesilmesi uygun değil. Ayrıca bakanlık olarak HAYSAT diye bir programımız var. Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımız bu programa internet üzerinden aldıkları hayvanların küpe numaralarını girdikleri zaman hayvanın tüm bilgilerine buradan erişebiliyorlar ve vatandaşlarımız buna dikkat etmeleri gerekiyor. Kurban bayramı nedeniyle kurum olarak 3 veteriner arkadaşımız hayvan pazarını kontrol ediyor ve emniyet müdürlüğüyle birlikte yol kontrollerimiz başladı. Kurban bayramı süresince 3 arkadaşımız sahada görev yapacak. Herhangi bir şikayet olduğu zaman müdahale edecekler” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)