TIP Fakültesinde Önemli Bir Adım Daha

Niğde'ye Tıp Fakültesi yapılmasında bir önemli aşama daha kaydedildi.

GÜNDEM 07.12.2016, 15:21 07.12.2016, 15:25
TIP Fakültesinde Önemli Bir Adım Daha
Niğde'ye Tıp Fakültesi yapılmasında bir önemli aşama daha kaydedildi.
Niğde Ak Parti Milletvekilleri Erdoğan Özegen ve Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı birlikte kullanım protokolü ile 500 Yataklı Niğde Devlet Hastanesi ile 124 Yataklı Bor Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi  Eğitim Araştırma hastanesine dönüştürüldüğü müjdesini verdiler. 
Konu ile ilgili Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada; Yakından takipçisi olduğumuz Sağlık Bakanlığı ile Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında bugün imzalanan Birlikte Kullanım Protokolü ile memleketimiz 2 eğitim ve araştırma hastanesine kavuşuyor. 500 Yataklı Niğde Devlet Hastanemiz ile 124 Yataklı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yakında Tıp Fakültesi öğrencilerini de kabul etmeye başlayacak olan Üniversitemiz bünyesinde hemşerimize en iyi şekilde hizmet verecek imkan ve kapasiteye kavuşuyor. Bu önemli yatırımların memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  
Aynı zamanda konuyla ilgili olarak Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen yaptığı açıklamada; "Tıp Fakültemizin kullanımı için Ömer Halisdemir Üniversitemiz ile Niğde Devlet Hastanemizin ve Bor Ftr hastanemizin birlikte kullanım ve işbirliği protokolü imzalandı. En kısa zamanda öğrenci kabulüne başlayacak olan tıp fakültemizin en hızlı şekilde hizmet vermesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Oldu
Niğde Kamu Hastaneleri birliğine bağlı Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, imzalan protokol ile Eğitim ve Araştırma Hastaneleri oldu. 
Niğde Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bor FTR hastanesi Sağlık Bakanlığı Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabiliatasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ile üniversite uygulama ve araştırma merkezlerinin birlikte kullanım ve işbirliğine yönelik iş/işlemler, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun Ek-9'uncu maddesi ve 16.06.2016 tarihli ve 29744 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin birlikte kullanımı ve işbirliği usul ve esasları hakkındaki yönetmelik kapsamında yürütülmektedir. Bu çerçevede, Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi birlikte kullanım protokolleri imzalandı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, imzalanan protokol ile hastanelerimiz afiliasyon olarak Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte kullanılacak. Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz artık eğitim ve araştırma hastaneleri olarak hizmet verecek. Niğde sağlık alanında her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yakın zamanda bakanlığımız tarafından onayı verilen 400 yataklı ek bina ile hastanemiz daha da büyüyecek. Yatak kapasitemiz artacak. Eğitim araştırma hastaneleri ile hastalarımız artık başka illere sevk olmaları azalacak. İlimiz için çok büyük bir hizmet. Hastanelerimizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda büyük emekleri olan Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alper Cihan, Niğde Ak Parti Milletvekilleri Sayın  Alpaslan Kavaklıoğlu ve Sayın Erdoğan Özegen, Niğde Valimiz Sayın Ertan Peynircioğlu'na teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)