Tutuklu Binbaşı 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında “Anayasa düzeni ortadan kaldırmaya Teşebbüs etme, Kamu görevlisinin Resmi evrakta sahteciliği, silahlı terör örgütüne üye olma, suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapması” suçundan tutuklu bulunan 3 asker ve tutuksuz yargılanan 2 asker mahkeme karşısına çıktı.

GÜNDEM 19.01.2017, 17:56 19.01.2017, 17:57
Tutuklu Binbaşı 15 Temmuz Gecesini Anlattı
Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında “Anayasa düzeni ortadan kaldırmaya Teşebbüs etme, Kamu görevlisinin Resmi evrakta sahteciliği, silahlı terör örgütüne üye olma, suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapması” suçundan  tutuklu bulunan 3 asker ve tutuksuz yargılanan 2 asker mahkeme karşısına çıktı.
Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar eski Niğde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Binbaşı U. N. Muharebe Astsubay E. Ç. Ö. B. ve tutuksuz yargılanan Yarbay İ.Ç. Emekli Yarbay Ş. B. İle sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.
Mahkeme heyeti sanıklara o gece yaşananlar sordu. Eski Niğde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Binbaşı U.N. 15 Temmuzda Niğde İl Jandarma Komutanlığında nöbetçi olduğunu belirterek şunlar anlattı: “saat: 22.00 civarında Emre Astsubay Hareket Yıldırım koduyla mesaj geldiğini telefonla bana bildirdi. Sonra Emre Astsubayın yanına gittim mesajlara baktım 3 ayrı mesaj geldi. Durumu İl Jandarma Komutanı İbrahim Taşkın’a bildirdim hareket yıldırım koduyla mesajlar  geldiğini söyledim. İbrahim Taşkın 22.45 sıralarında makam odasına geldi. Mesajları getirmemi istedi. Gelen mesajları komutana getirdim. Daha sonra Şinasi ve İhsan yarbaylar  geldi. İbrahim Taşkın daha sonra bir üst komutanlık olan Kayseri Bölge Komutanlığını aradı. Bölge Komutanlığı emrin geçersiz olduğunu söyledi. İbrahim Taşkın emir komutayı Şinasi Yarbaya bırakarak, kışladan her hangi bir aracın çıkışına izin verilmeyeceğini, dışarda bulunan birliklerin ise kışlaya çağrılmasını emrederek Valinin yanına gitti. Daha sonra haberleşme bölümünde bulunan Emre Astsubayın yanına gittim. Emre Astsubayın gelen emirleri ilçe komutanlıklarına gönderdiğini öğrendim ondan sonra durumu Yarbaya bildirdim. Daha sonra ilçe komutanlıkları telefonla arayarak emirlerin geçersiz olduğunu iptal etmelerini söyledik.”
Gelen emirleri ilçe komutanlıklarına gönderen Astsubay E.Ç, ise meslek hayatında ilk defa böyle bir emirle karşılaştığını belirterek: “o gece gelen mesajlar konusunda ne yapacağımı bilmiyordum. Durumu komutanlarıma bildirdim sonra tekrar yerime geldim. Başka ildeki astsubay arkadaşı  aradım size gelen mesajları ne yaptınız diye. Başka ildeki arkadaş sen daha emirleri yayınlamadın mı söyleyince paniğe kapılarak gelen mesajları ilçe komutanlıklara gönderdim. Daha sonra Binbaşı gelerek niye gönderdin dedikten sora tek tek arayarak gelen emirlerin geçersiz olduğunu söyledi.” Diyerek o gece yaşananları anlattı.
Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında “Anayasa düzeni ortadan kaldırmaya Teşebbüs etme, Kamu görevlisinin Resmi evrakta sahteciliği, silahlı terör örgütüne üye olma, suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapması” suçundan tutuklu bulunan Binbaşı ve Astsubay çıkarıldıkları Mahkemece tahliyesine karar verildi. Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında “Anayasa düzeni ortadan kaldırmaya Teşebbüs etme, Kamu görevlisinin Resmi evrakta sahteciliği, silahlı terör örgütüne üye olma, suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapması” suçundan tutuklu bulunan 3 asker ve tutuksuz yargılanan 2 asker mahkeme karşısına çıktı. Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar eski Niğde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Binbaşı U. N. Muharebe Astsubay E. Ç. Ö. B. ve tutuksuz yargılanan Yarbay İ.Ç. Emekli Yarbay Ş. B. İle sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti tutuklu bulunan Binbaşı U.N ve Astsubay Ö.B’nin tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)