Uluören’deki Okula Dekoratif Kütüphane

İstanbul Esenyurt Belediyesinin desteği ile Gelişim Üniversitesi “Yarını Aydınlat ve Müzik Kulubü” öğrencileri tarafından Altunhisar Uluören İlk/Ortaokuluna dekoratif kütüphane yapıldı.

GÜNDEM 06.12.2017, 09:29 06.12.2017, 09:30
Uluören’deki Okula Dekoratif Kütüphane

İstanbul Esenyurt Belediyesinin desteği ile Gelişim Üniversitesi “Yarını Aydınlat ve Müzik Kulubü” öğrencileri tarafından Altunhisar Uluören İlk/Ortaokuluna dekoratif kütüphane yapıldı. 

Dumlupınar İlkokulunda 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir’in adını taşıyan bir kütüphane oluşturan İstanbul’dan gelen üniversite öğrencileri,  Altunhisar İlçesine bağlı Uluören’de Kütüphane kurup, bilgisayar ve anasınıfı materyalleri hediye ettiler. Okul öğrencilerine getirdikleri çeşitli hediyeler verdiler. 

Üniversitesi “Yarını Aydınlat ve Müzik Kulubü” kafile Başkanı Volkan Usanmaz,  “Yarını Aydınlat olarak 2 Bine yakın üyemiz bulunmakta,  sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Niğde’de iki kütüphane kurduklarını söyledi.

“Yarını Aydınlat ve Müzik Kulübü” olarak bu zamana kadar 39 Bin kitap toplayıp, köy okullarımıza kurdukları kütüphanelere hediye ettiklerini belirten Usanmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Niğde’de çok önemli proje gerçekleştirdik. Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adına bir kütüphane kurmanın yanında Hasan Dağının eteğinde bulunan Uluören’e bir kütüphane kurduk. Kütüphanemizin yanında anasınıfımız için materyaller ve oyuncaklar getirdik.  Bizler şimdiye kadar onlarca köy okuluna gittiğimiz gibi bundan sonrada yarınımızın teminatı olan çocuklarımız için köy okullarına gitmeye devam edeceğiz.”

Uluören Okul Müdürü Can Murat Soytoprak ise, “Bugün okulumuz koridoruna dekoratif bir kütüphane yapan, çeşitli hediyeler ve bilgisayar getiren Yarını Aydınlat Kulubü ile Muzik Kulubü öğrencilerine ve bu projeye destek veren Esenyurt Belediyesine okulumuz adına teşekkür ederim”

Altunhisar İlçesine bağlı Uluören İlk/Ortaokulu Müdürü Can Murat Soytoprak tarafından Yarını Aydınlat Kulubü Başkanı Volkan Usanmaz’a plaket verildi.  Yapılan kütüphanenin ardından müzik eşliğinde öğrenciler eğlendiler. “Yarını Aydınlat ve Müzik Kulübü” Yeni projelerde yer almak üzere İstanbul’a hareket etti.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)