Üniversite ve Lise Tercihleri Öncesinde Öğrencilere Tavsiyeler

Niğde İl milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ; Üniversite ve Lise Tercihleri Öncesinde Öğrencilere Tavsiyelerde bulunarak Ortaokul ve liselerde, Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğünde tercih ve danışma büroları ile rehber öğretmeni olmayan okullara hizmet verecek mobil ekip oluşturduklarını ifade etti

GÜNDEM 18.07.2017, 09:55 18.07.2017, 09:56
Üniversite ve Lise Tercihleri Öncesinde Öğrencilere Tavsiyeler

 Niğde İl milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ; Üniversite ve Lise Tercihleri Öncesinde Öğrencilere Tavsiyelerde bulunarak Ortaokul ve liselerde, Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğünde tercih ve danışma büroları ile rehber öğretmeni olmayan okullara hizmet verecek mobil ekip oluşturduklarını ifade etti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “Sizler için hayati öneme sahip fırsatlardan birisi olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) için 14-24 Temmuz 2017 ve yükseköğretime geçiş için ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında tercihlerinizi gerçekleştireceksiniz.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve ÖSYS tercih dönemlerinde siz öğrencilerimizin yardım alacağı danışmanlık hizmetlerinin sağlanması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak  bir dizi tedbir aldık. Müdürlüğümüze bağlı ortaokul ve liselerimizde, il-ilçe merkezlerinde ve Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğünde tercih ve danışma büroları ile rehber öğretmeni olmayan okullara hizmet verecek mobil ekip oluşturduk” dedi.
Niğde geneli ve ilçelerde toplam 77 tercih büroları ayrıca tercih ve danışma bürosu olmayan köy okulları için 1 de mobil ekip oluşturduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “ TEOG tercihleri için Merkez İlçede  24,  Altunhisar'da 5, Bor'da 2, Çamardı'da 2, Çiftlik'te 7 ve Ulukışla'da 10 olmak üzere toplam 50 tercih ve danışma bürosu oluşturduk. Yükseköğretim tercihleri için ise Merkez İlçede  16,  Altunhisar'da 2, Bor'da 2, Çamardı'da 1, Çiftlik'te 2 ve Ulukışla'da 4 olmak üzere toplam 27 tercih ve danışma bürosu, ayrıca tercih ve danışma bürosu olmayan köy okulları için 1 de mobil ekip oluşturduk. Bu tercih ve danışmanlık bürolarında öğrenci ve velilerimize tercih takvimi süresince hizmet vermek üzere 286 yönetici ve öğretmenimizi görevlendirilmiş olup okul isimleri nigde.meb.gov.tr adresi duyurular bölümünde yayımlanmıştır” diye konuştu.
Tercih yapmadan önce tercih merkezlerinden ve rehber öğretmenlerinden yardım almaları konusunda öğrencileri uyaran Yaşar; “Sizlere önerimiz bu tercih merkezlerinden ve okullarda görevli yönetici ve rehber öğretmenlerinizden yardım almanız, bu süreci rahat ve sorunsuz bir şekilde atlatmanızdır. İstekleriniz doğrultusunda ortaöğretim ve yükseköğretim programına yerleşmeniz en büyük dilek ve isteğimiz olacaktır. Sizleri mutlu etmeyecek ya da ileride mesleki doyum sağlamayacak mesleği ya da programı seçmeyiniz. Unutmayalım, hayat uzun bir süreç atılacak daha çok adımlar var. Asla karamsarlığa düşülmemelidir. Ümitsizlik, sıkıntıları da beraberinde getirir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)