ÜNİVERSİTEDE 30 AĞUSTOS KONFERANSI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluş Sürecinde 30 Ağustos Zaferi ve Önemi” adlı konferans gerçekleştirildi.

GÜNDEM 30.08.2022, 21:08
ÜNİVERSİTEDE 30 AĞUSTOS KONFERANSI

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde Prof. Dr. Nevzat Topal’ın sunumuyla düzenlenen konferansa, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan, dekanlar ve müdürler ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek yaptı. Prof. Dr. Recep Çiçek buradaki açıklamalarına, “içinde bulunduğumuz hafta Türk Milleti olarak tarihin seyrini değiştirdiğimiz ve büyük zaferler kazandığımız özel bir Zafer haftasıdır. Bu Zafer haftasında Türk Milleti öncelikle kendisine ebedi bir yurt olacak Anadolu’ya gelmiş ardından, ebedi yurdu kimseye teslim etmeyeceğini, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini, düşman ne kadar kuvvetli ve sayıca üstün olursa olsun net bir şekilde ortaya koymuştur” ifadeleri ile başladı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek açıklamalarını, “Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferimiz ile Bağımsızlığımızı gür bir sesle ifade ettiğimiz ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un yıldönümünde, Başta Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimiz ile Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek noktaladı.

Prof. Dr. Nevzat Topal ise konferans konuşmasına, “30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Oysa büyük taarruz sadece 30 Ağustos 1922 günü başlayıp biten mücadele değildir. Bu mücadele 26 Ağustos 1922 günü başlamış; 30 Ağustos gününe kadar geçen sürede en çetin mücadeleler verilmiştir. Akabinde 9 Eylülde İzmir kurtarılmış, 19 Eylül tarihine kadar ise Yunan kuvvetleri tamamen yurttan atılmıştır. Başka bir ifade ile 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz kesintisiz olarak 19 Eylül’e kadar devam etmiştir. Bu taarruzun en önemli günü olan 30 Ağustos’u sembolik olarak Zafer günü olarak kutlamaya devam ediyoruz” diyerek başladı.

Konuşmasının devamında Milli Bayramlar ile ilgili bilgiler veren ve Milli mücadele döneminden de bahseden Prof. Dr. Nevzat Topal, bu süreçte ülkemizin içinde bulunduğu durumu, Mustafa Kemal Atatürk’ün tavrını ve faaliyetlerini konferans katılımcıları ile paylaştı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm bu süreç içerisinde Türk Milletine olan güveninin tam olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Topal açıklamalarının devamında ise 30 Ağustos Zaferine kadar olan gelişmeleri kronolojik olarak detaylandırdı ve savaşın askeri, siyasi ve sosyal sonuçlarından da bahsetti.

İlgiyle takip edilen konferans sonunda, Prof. Dr. Nevzat Topal’a, Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)