ÜSTÜN PARKA YENİ KAFELER YAPILACAK

Bor Belediyesi tarafından İstasyon caddesinde bulunan Üstün Park içerisine 3 adet kafe yapılacak. Üstün Park içerisine yapılacak olan kafelerin yapım ihalesi 28 Nisan’da yapılacak.

GÜNDEM 13.04.2023, 20:51
ÜSTÜN PARKA YENİ KAFELER YAPILACAK

Bor Belediyesi tarafından İstasyon caddesinde bulunan Üstün Park içerisine 3 adet kafe yapılacak. Üstün Park içerisine yapılacak olan kafelerin yapım ihalesi 28 Nisan’da yapılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 3 ay içinde Kafelerin yapımının tamamlanması bekleniyor. 
Konuyla ilgili olarak Bor Belediye başkanı Serkan Baran yapmış olduğu açıklamada; “Sağlık Bakanlığı’nın şehrin merkezinden hastanelerin taşınmasına yönelik politikasına binaen devlet hastanemiz, merkezimizden yani İstasyon Caddesi’nden taşınmak durumunda kalmıştı. Bu durumla birlikte eski hastanemizin civarında bulunan esnaflarımızın da kazancı doğal olarak oldukça düşmüş, ilçemizin merkezinde boşluklar oluşmaya başlamıştı. Bu alandaki dezavantajları kaldırmak için öncelikle eski hastanemizin yerini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine devrederek Bor Sağlık Bilimleri Fakültesinin yapımı çalışmaları başladı. Bor Sağlık Bilimleri Fakültesine ek olarak da hem şehir merkezimizin eski canlılığına kavuşturulması amacıyla hem de ilçemizde ikamet edip birçok ihtiyacı için Niğde’ye giden hemşerilerimizin Bor’da tutulması gayesi ile Üstün Park’ın, İstasyon Caddesi’ne bakan bölümüne Niğde’ye gitme sebeplerimizi de ilçemize getirmemize olanak sağlayacak yeni işyerleri planlamaktayız. Projemizin içerisinde Üstün Park’ın yeşil ve doğal yapısına en ufak bir zarar verilmeyecek, bahsi geçen işyerleri de Üstün Park’ın doğasına uygun dizayn edilecektir. Böylelikle hem ilçemizde ikamet eden öğrencilerimizin hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturulmuş olacak hem de cadde esnaflarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)