Vali Kılıç'tan Bor'da Duygusal Veda

Valiler Kararnamesi ile Çorum iline atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç veda ziyaretleri kapsamında Bor'u ziyaret etti.

GÜNDEM 03.06.2016, 15:42 03.06.2016, 16:16
Bor Şelale Park'ta gerçekleştirilen programda Vali Necmeddin Kılıç, il ilçe idarecileri, muhtarlar ve halkın katıldığı büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.
Saat 11.00'de başlayan veda programının açılış konuşmasını Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat gerçekleştirdi. 
Başkan Erat konuşmasında Vali Kılıç'ın Niğde halkı ve Bor ilçesine olan ilgisi ve Bor ilçesindeki hizmetleri konusunda hatırlatmalar yaparak hizmetleri için kendisine teşekkür ederken, "Sayın Valim şahsınızla üç yıl çalışma fırsatı bulduk. Bu süre zarfında yakın desteğinizi ve devletin gücünü yanımızda hissettik. Önderliğinizde ciddi işler başarıp, önemli hizmetlere imza attık. Sayın Valimizin Çorum ili için büyük bir kazanç şehrimiz içinde büyük bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Memleketimiz için çalışan bir insanın aramızdan ayrılışının hüzünü içerisindeyiz. İlçemize sayısız hizmetlerde imzası olan sayın valimiz her zaman hatırlanacaktır. İlçemiz Bor'a olan hizmetleri asla unutulmayacak olan sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'a görev yaptığı süre boyunca bizleri devlet şefkatiyle kucaklayıp her daim yanımızda olduğu için sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi. 
Başkan Erat'ın sık sık duygularına hakim olamayarak göz yaşları içerisinde konuşması başta Vali Kılıç olmak üzere törende bulunan bir çok kişiyi etkilediği gözlemlendi. 
Başkan Erat Vali Kılıç'a Meclis kararıyla Fahri Hemşerilik beratı takdim etmek için Vali Kılıç'ı konuşma sonunda kürsüye davet etti. 
Başkan Erat'tan sonra ikinci konuşmacı olan Bor ilçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Vali Kılıç ile birlikte Niğde'ye ve Bor ilçesine gerçekleştirdikleri hizmetlerden övgüyle söz ederek bir sonraki görev yerinde başarılar diledi.  
Niğde Valisi Kılıç Bor'a veda konuşmasında sık sık Bor'luların Niğde ve ülke ekonomisi başta olmak üzere sanattan, kültüre, tasavvuftan vatanseverliklerine bir çok konuda örnek teşkil ettiklerini ve daima kalbinde ve başının üzerinde Bor'lu ların ayrı bir yeri olacağını ifade ederek; "Üç yıl önce Devletimizin yüksek iradesi bizi Niğde'ye nöbete ve hizmete gönderdi. Niğde'de göreve başladığımızda ilk ziyaretimize gelen arkadaşlarımızdan birisi Belediye Başkanımız Sıtkı Erat idi. Başkanımız ilk gördüğüm anda gönlümü doldurdu, yüreğimi doldurdu, gözümü doldurdu. İlk defa söylüyorum Bor insanında bir kalite gördüm. Bor'u sevdim. Belediye meclisimiz bir karar almış ve beni fahri hemşeri olarak ilan etmiş. Diyorum ki gelin şunu fahri değilde asli hemşerilik yapalım. Ne zaman bunaldıysam Bor'a kaçtım. Bor'da moral buldum ve kendimi burada toparladım. Bor gerçekten bir vatan toprağı. Bor, bu devletin bekasının yaşayan unsuru olan insanlardan oluşuyor. İlçemize yapılan yatırımlardan Endüstri bölgesi dünyanın en büyük güneş enerjisi alanı olacak. İki bin dörtyüz dönümle Bor'da kurulacak. İki tane Keban barajı büyüklüğünde elektrik üretecek. 1,5 milyar euroluk yatırım yapılacak. 1500 kişi çalışacak. Onlarca sektör binlerce insanı peşinden sürükleyecek ve Türkiye'de ikinci olacak. Tıp Fakültesi Bor hudutlarında olacak. Organize sanayimiz doldu ve yeni bir organize sanayi açılıyor. Havaalanı buraya gelecek. Umuyorum üç sene sonra farklı bir Bor olacak, beş sene sonra daha farklı bir Bor olacak otuz sene sonra çok daha farklı bir Bor olacak. Sizlerden ayrılmak zor. Elbetteki hüzünlüyüz. Vedalaşmak çok zor. Ama benim gönlümün derinliklerinde siz varsınız. Nerde olursam oluyum her hangi bir Borlu Bor'dan geldim desin başımın üstünde yeri var. Bu yatırımlarda benle beraber emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum." diyerek sözlerini noktaladı. 
Başkan Erat'ın Fahri Hemşerilik beratı takdimine müteşekkir olduğunu ama kendisinin fahri değil öz Bor'lu olduğunu ifade etti.
Vali Kılıç tören sonrası Bor Belediyesinde bir süre misafir olduktan sonra Niğde il merkezine geçti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)