VALİ KOÇ: "MEHMET AKİF ERSOY ESERLERİYLE BİZE HER ZAMAN REHBER OLMUŞTUR"

Niğde Valisi  Mustafa Koç  Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 20.12.2022, 10:31
VALİ KOÇ: "MEHMET AKİF ERSOY ESERLERİYLE BİZE HER ZAMAN REHBER OLMUŞTUR"

Vali Koç mesajında şu ifadelere yer verdi: " İstiklal mücadelemizi mısralarıyla tarihe kaydeden İstiklal Marşı’mızın yazarı, milli mücadelekahramanı, ilim ve irfan sahibi olan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’undoğum ve vefat tarihleri olan 20-27 Aralık tarihleri arası Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası’olarak kabul edilmiştir.

Millet olarak kurtuluş mücadelesi verdiğimiz dönemde vatan ve millet sevgisi ile kaleme aldığı şiirleri, yazıları ve ülkemizin dört bir yanında verdiği konferanslarıyla karamsarlığa düşen aziz milletimizin, milli mücadele ruhunu harekete geçirerek İstiklal Savaşımızın kazanılmasında büyük rol alan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve dün olduğu gibi bugünde bizlere rehber olmaya devam etmektedir.

Kurtuluş Mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin atan nabzı, haykıran nefesi olmuştur. Milli şairimiz gerçekten de kaleme aldığı bağımsızlık bildirisini bütün benliğinde hissetmiş ve Türk milletinin hissiyatını ortaya koymuştur. İstiklalimizin manevi mimarları arasında şüphesiz ki merhum Mehmet Akif Ersoy’un yeri çok ayrıcalıklı ve çok özeldir. Merhum Akif İstiklal Marşı’nı milletimize hediye etmiş ve ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diyerek en içten dua ve beklentisini ta o tarihlerde dile getirmiştir.

Bu bağlamda; bugün bizlere düşen görev,Milletimizin gönlünde yatan bağımsızlık duygusunu harekete geçirerek birlik ve beraberliğimizi sağlayan, vatan, millet ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi şekilde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere,bu vatan için kalemiyle, ilmiyle, silahıyla ve tüm yüreğiyle mücadele etmiş geçmişlerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)