VALİ KOÇ’TAN 15 TEMMUZ MESAJI

Niğde Valisi Mustafa Koç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 13.07.2022, 22:29
VALİ KOÇ’TAN 15 TEMMUZ MESAJI

Niğde Valisi Mustafa Koç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Koç mesajında; '15 Temmuz’dan sınır dışı harekâtlara kadar kutsal Anadolu toprağını canıyla kanıyla bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin bıraktığı bu mirası yani Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak kalkındırmak ve güçlendirmek olmalıdır” dedi.

Mesajında yüce Türk Devletin şanlı tarihinde emsaline az rastlanır hain ihanet planının sahnelenmeye çalışıldığı ve Kahraman Milletimizin alçak darbe girişimini bertaraf ettiği kutlu günün 6. yıl dönümünde olduğumuza dikkat çeken Niğde Valiyi Koç; “Aziz milletimizin basireti, feraseti ve kahramanca direnişi sayesinde destanlaşan ve demokrasi zaferi haline dönüşen Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.  Bugün; azmin, kararlılığın, mücadelenin, kahramanlığın, gaziliğin ve en nihayetinde şahadetin günüdür. Adeta ecdadın yaptığı Kurtuluş Savaşı ruhu o gece tekrar bu şanlı gök kubbe altında vücut bulmuştur. Cenab-ı Allah’ın yardımıyla Millet, iradesini ortaya koymuş ve darbeci alçakların, hainlerin sinsi planları boşa çıkmıştır. O gecede polisiyle, askeriyle, siviliyle; milli irade, istiklal, bayrak, vatan, bağımsızlık, cumhuriyet, yarınlarımız, ezanımız ve bir hilal uğruna nitekim Türkiye Aşkına 251 kahramanımızı şahadete uğurladık. Rabbim şehadete yürüyen o kahramanlarımızın ve tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin. Tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ömürlerinde sağlık ve afiyet diliyorum.

Bugün, bizlere düşen en önemli görev ise Malazgirt’ten milli mücadeleye, 15 Temmuz’dan sınır dışı harekâtlara kadar kutsal Anadolu toprağını canıyla kanıyla bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin bıraktığı bu mirası yani Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kollamak kalkındırmak ve güçlendirmek olmalıdır dedi.

Bu duygular ile başta hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Memleketimizin Kahraman Evladı Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere, mukaddes vatanı, milleti uğruna şehadet şerbetini içen Yüce Türk Milletinin aziz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum' dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)