VALİ  MUSTAFA KOÇ’TAN  10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Niğde Valisi Mustafa Koç 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Koç mesajında şu ifadelere yer verdi:

GÜNDEM 09.01.2023, 12:23 14.01.2023, 14:38
VALİ  MUSTAFA KOÇ’TAN  10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Niğde Valisi Mustafa Koç 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Koç mesajında şu ifadelere yer verdi: "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız.
Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır.
 İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir misyonu yüklenmiştir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakârca çalışmakta olduklarını hep beraber müşahede etmekteyiz.
Basın camiası ve özellikle yerel basın çalışanlarımız; yağmurda, çamurda, bazen canını tehlikeye atarak, mesai mefhumu gözetmeksizin özverili bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmaktadır.
Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, görevini yerine getiren, ilimizdeki gelişmeleri objektif bir şekilde halkımıza ulaştıran ve ilimizin kültürel-sosyal ve ekonomik gelişiminde de önemli bir rol oynayan basın mensuplarımızın çalışmaları takdire şayandır. Şehrimizin marka değerini artırmak için yaptığımız çalışmaları, festivalleri, yatırımları hem vatandaşlarımıza hem de ulusal basına taşıyan basın mensuplarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.
 Bu anlamda, ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yaptığına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor, her zaman ve her fırsatta Devletinin, Milletinin ve Bayrağının yanında yer alanTüm Gazetecilerimizi tebrik ediyor, Basın Şehitlerimizi ve Tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)