Vatandaş Umudunu Şans Oyunlarına Bağladı

Niğde’de Milli Piyango, at yarışları, iddia, loto, kazı kazan gibi şans oyunlarına ilgi duyanların sayısı her geçen gün artıyor. Şans oyunlarının cirolarında son yıllarda patlama yaşanıyor.

GÜNDEM 17.01.2017, 09:58 17.01.2017, 09:59
Vatandaş Umudunu Şans Oyunlarına Bağladı

Niğde’de Milli Piyango, at yarışları, iddia, loto, kazı kazan gibi şans oyunlarına ilgi duyanların sayısı her geçen gün artıyor. Şans oyunlarının cirolarında son yıllarda patlama yaşanıyor. Piyango, toto ve ganyan bayilerinde bazı günler uzun kuyruklar oluşuyor. 'Belki çıkar' diye bir hevesle alınan piyango biletinin ya da oynanan kuponunun ardı arkası gelmiyor. Altılı ganyana bel bağlayanların sayısı da artıyor.

Çoğu kişi zevk için yaptığını söylese de her hafta oynamaktan kendini bir türlü alamıyor. Giderek şans oyunları bağımlısı haline geliyor. Bağımlılığa bağlı olarak aile içi problemler, kavgalar ve boşanma davaları artıyor. İnsanlar kendilerini şans oyunlarına kaptırıp kısa yoldan köşe dönmeyi amaçladıkları için toplumda üretkenliğin yerini tembellik almaya başlıyor.

Kısa Yoldan Zengin Olmak İstiyorlar

Yetkililer, özellikle ekonomik kriz dönemlerinde şans oyunlarına olan rağbetin arttığına ve buralara bir umut kapısı olarak bakıldığına dikkat çekiyor. Hatta kumarhaneler kapatıldıktan sonra kumar alışkanlığı olanların bu oyunlara yöneldikleri söyleniyor.

Aslına bakılırsa masum gibi görünen bu talih oyunları nedeniyle insanlar çalışarak alın teriyle kazanmak yerine kısa yoldan köşe dönme hayallerine kapılıyor.

Kurtuluşu Oyunlarda Arıyorlar

Konuyla ilgili görüş bildiren özel bir şans oyunu bayisi sahibi de, " hayat şartlarının zorlaşması, geçim sıkıntısı, işsizlik, enflasyon ve pahalılığının arttığı dönemlerde insanlar kurtuluşu şans oyunlarında arıyor. Çalışarak zengin olamayacaklarını düşünenler, şans oyunları sayesinde büyük paralar kazanıp rahat bir hayat sürmek istiyor. Her gün yüzlerce kişi oyun oynamaya geliyor. Kimi hobi, stres atmak için kimi de para kazanmak için oynuyor” dedi. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)