Yağan Kar Sanayi Esnafına Yaradı

Kışa karla başlayan ve halen Niğde’yi süsleyen kar yağışı oto tamircilerine de bereketli bir kış yaşattı.

GÜNDEM 13.01.2017, 10:12 13.01.2017, 10:21
Yağan Kar Sanayi Esnafına Yaradı
Kışa karla başlayan ve halen Niğde’yi süsleyen kar yağışı oto tamircilerine de bereketli bir kış yaşattı. 
Bereketli bir kış geçiren Niğde’de kar yağışı, herkesi sevindiriyor. Kazalar olumsuz bir durum olsa da, kış nedeniyle oluşan arızalar sanayicinin işlerini açtı. Birçok sanayici bu kış işten başını kaldıramadı. Bu hafta da ara ara yağan ve Niğde’yi süsleyen kar yağışı ardında da hava sıcaklıklarının düşmesi doğrudan sanayiciye yaradı. Kışa karla başlayan oto tamircileri, kışı karla bitireceğini söylüyor. Aralık ayıyla başlayan hareketlilik sanayide halen devam ediyor. Durumdan memnun olduğunu ifade eden sanayiciler, işlerin çok iyi olduğunu, yoğun mesai ile çalıştıklarını belirtiyor.
Çağlar otomotiv bakım ve yedek parça servisi sahibi Vedat Çağlar, bu kış başladığından bu yana işlerinin hareketli olduğunu belirterek, “Çok şükür bu kış kar yağışı ile başladı ve halen kar yağıyor. Bereket çiftçiyi olduğu gibi bizi de sevindirdi. Kış nedeniyle birçok araç çalışmıyor, ayrıca kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kazalar da oluyor. Bu sebeplerden dolayı 2 aydır işlerimiz hareketli. Kışı yoğun mesai ile geçirdik. Baharın ilk günlerine kadar da işlerimiz hareketli olur. Çünkü sırada bekleyen birçok araç var” dedi.
Şehirde yaşanan yoğun kar yağışının ardından ise kışa hazır olmayan araçların karıştığı pek çok kaza meydana geldi. Yaşanan kazalar paralel olarak sanayicinin de işlerini artırdı. Kazaların artmasına paralel olarak işlerinin hızlandığını belirten Çağlar, “Son yağışlarla birlikte daha çok kaza olmaya başladı. Hava sıcaklıklarının düşmesi, yolların buzlanması, gizli buzlanma, görüş mesafesinin azalması, dikkatsizlik ve benzeri nedenlerle küçüklü büyüklü pek çok kaza meydana geliyor. Bu kazalardan dolayı da işlerimizde hissedilir bir derecede artış var. Genelde ufak tefek çarpıklar, vuruklar oluyor. Kazanın büyüklüğüne göre aracın yapım süreci de değişiyor. Yarım saat içerisinde yapılabilecek bir tamirat da var, bir ay sürebilecek tamirat da var” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)