Yarım Asırdır Ahşap Oymayla Ağaçlara Desen Veriyor

Yarım asırdır ahşap oymacılıkla uğraşan İl Genel Meclis Üyesi Rızvan İmanç evinin bir köşesine kurduğu küçük bir atölyeyle birbirinden güzel eserlere hayat veriyor.

GÜNDEM 06.01.2017, 09:53 06.01.2017, 10:15
Yarım Asırdır Ahşap Oymayla Ağaçlara Desen Veriyor
Yarım asırdır ahşap oymacılıkla uğraşan İl Genel Meclis Üyesi Rızvan İmanç evinin bir köşesine kurduğu küçük bir atölyeyle birbirinden güzel eserlere hayat veriyor.
Bir yanda matkabı diğer yanda kıl testeresi evinin bir köşesine kurduğu küçük atölyeyle ahşap oymacılığı yapıyor. Fırsat buldukça ahşap oymacılığı yapan Rızvan İmanç, “ evimin bir köşesinde bunları yaparak hem stres atıyorum hem de zevk alıyorum. Yaptığım ahşap oymalarla ölümsüz bir birinden güzel eserler çıkıyor” dedi.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yok olmaya başlayan el işçiliği mesleklerden ahşap oymacılığı, Niğdeli 50 yıllık ahşap oyma ustası Rızvan İmanç evinin bir köşesine kurduğu küçük atölyeyle ahşap oymacılığını yaşatmaya çalışıyorum. Boş kalan zamanlarımda evimin bir köşesine kurduğum küçük bir atölye ile ahşap malzemelerden eserler çıkartmaya çalışıyorum. Ahşap oymacılığı işe sabırlı bir iş olduğu gibi zevkli bir iştir.  Eserlerimizde genelde ıhlamur, ceviz ve ardıç ağaçları kullanıyorum. Bu zamana kadar yaptığım eserleri sergilemeye hazırlanıyorum” diye konuştu.
En büyük hedefinin yurt dışında bir sergi açmak olduğunu ifade edene İmanç; “ bu zamana kadar yaptığım ahşap oymaları ilimizde sergi açacağım. Ayrıca en büyük isteğim yurt dışında sergi açıp yabancıların beğenisine sunmak istiyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)