Yayman, Yerli Ve Yabancı Turistleri Niğde’ye Davet Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Hem Yeşilçam'ın yönetmenleri hem dünya sineması yönetmeleri gelip Anadolu'da, açık hava müzesi olan bu şehirlerimizde tarihi belgeseller çekebilirler, sinemalar çekebilirler." dedi.

GÜNDEM 30.10.2017, 11:26 30.10.2017, 11:26
Yayman, Yerli Ve Yabancı Turistleri Niğde’ye Davet Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Hem Yeşilçam'ın yönetmenleri hem dünya sineması yönetmeleri gelip Anadolu'da, açık hava müzesi olan bu şehirlerimizde tarihi belgeseller çekebilirler, sinemalar çekebilirler." dedi.

Yayman, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Daha sonra Niğde Müzesi'ne geçen Yayman, müzenin kendi sınıfında öncü müzelerden biri olduğunu söyledi.

Niğde'nin tarihinin 10 bin yıl öncesine dayandığını belirten Yayman, "Müzeyi çok beğendim, gerçekten çok ünik eserler var. Hiçbir müzede görmediğimiz, göremeyeceğimiz eserler var. Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum, gelsinler kahramanlar diyarı Niğde'yi görsünler. Niğde'deki tarihi eserleri Sungur Bey Camisi'ni, Dışarı Camisi'ni, Niğde Kalesi'ni ve içindeki Sultan Abdülhamit zamanında yapılan saat kulesini, Tyana Antik şehrini ve Kleopatra'nın içinde yüzdüğü Roma havuzunu görmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Vali Yılmaz Şimşek birlikteliğinde Niğde’nin tarihi ve turistik yerlerini inceleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman, “Niğde, Anadolu coğrafyasının açık hava müzesi konumunda.” dedi.

Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ilk olarak Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.

Kabir ziyaretinin ardından Vali Yılmaz Şimşek ve Protokol Üyeleri ile birlikte yine Şehidimiz Ömer Halisdemir anısına yaptırılan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezini gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Münasebeti ile düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, gerçekleştirilen ziyaret esnasında Niğde’nin tarihi yerleri, turizm potansiyeli ve kültürel varlıkları hakkında Bilgi alarak Valilik Şeref defterini imzaladı.

Ziyaretlerine İl Kültür Merkezi ile devam eden Vali Yılmaz Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile birlikteliğindeki heyet, daha sonra Niğde Müzesi, Ak Medrese, Göncü Konağı, Cullaz sokak, Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Evi, Sungurbey ve Alaaddin Camileri ile Kiliseler gibi tarihi öneme sahip mekânlarda incelemelerde bulundular.

İncelemeler esnasında yerli ve yabancı turistleri Niğde’ye davet eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Önemli tarihi mekânlara sahip Kapadokya’nın giriş kapısı Niğde’nin tarihi 10 bin yıl öncesine dayanmaktadır.  Özellikle Niğde Müzesinde başka hiçbir yerde göremeyeceğimiz eserler bulunmaktadır. Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum, gelsinler kahramanlar diyarı  Niğde'yi görsünler.  Niğde'deki tarihi eserleri Sungur Bey Camisi'ni, Dışarı Camisi'ni,  Niğde Kalesi'ni ve içindeki  Sultan Abdülhamit zamanında yapılan saat kulesini, Tyana Antik şehrini ve  Kleopatra'nın içinde yüzdüğü  Roma havuzunu görmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)