Bor Balkan Türkleri'nden Müftüye sert tepki

Camide verdiği vaaz da Selanik göçmenleri ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle tepkilerin odağında olan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’na ilçemiz Bor'da da tepkiler gösteriliyor

ÖZEL HABER 29.05.2021, 15:12 30.05.2021, 15:35

Camide verdiği vaaz da Selanik göçmenleri ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle tepkilerin odağında olan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’na ilçemiz Bor'da da tepkiler gösteriliyor

Bor Balkan Türkleri Derneği üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaparak Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’na tepki gösterdi.

ÖZDAMAR: "MÜTFÜYÜ KINIYORUZ"

Dernek üyeleri adına açıklamalar yapan Başkan Abdullah Özdamar, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanları kınadıklarını söyledi.

Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, "Aziz Atam! Doğduğun topraklarda yanmış küller arasında kalan kıvılcımlarla Türkiye'yi kurtarıp, kurduğun Cumhuriyetine getirdiğin mübadillerin çocukları ve torunları bir kez daha sana saygı, sevgi ve bağlılıklarını sunmak için huzurunda. Kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıraları olan biz mübadiller, buralara gelirken yollarda yaşadığımız acıları, geride bıraktığımız akraba ve anılarımızı, Türkiye Cumhuriyeti'ni senin ne zorluklarla kurduğunu yeni nesillere ve çocuklarımıza aktarmaya senin huzurunda söz veriyoruz. Birlik ve beraberliğimize uymayan, bozmaya çalışanları kınıyoruz. Akçakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nu kınıyoruz. " dedi.

"TARİH BİLGİSİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN"

Dernek üyesi Necmi Pişkin ise, Akçakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu'na tarih bilgisini yeniden gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu. Söylediği sözler sonrası Müftü Şaban Soytekinoğlu'na sert tepkiler gösteren Pişkin; "1924 mübadele anlaşmasıyla Balkanlar'dan Niğde'nin Bor ilçesine göç eden dedelerimizin üçüncü kuşaktan torunuyum. Bugün burada bir araya geliş sebebimiz Akçakoca Müftüsü'nün yaptığı talihsiz açıklamayı protesto etmektir. Kendisinin tarihi bilgisinin olmadığı apapaçık ortada. Bizler 1834'lü yıllarda Balkan coğrafyasına giden ataların torunlarıyız. Evlad-ı Fatihan'ın torunlarıyız. Bu uğurda şahadet şerbeti içmeye hazırız. Dinimizi, Allah'ımızı Kuran'ımızı, namazımızı bilen, vatanını seven üçüncü kuşak mübadil torunlarıyız. Bu vesileyle Akçakoca müftüsünü şahsım adına kınıyor ve protesto ediyorum. Tarih bilgilerimizi açıp okumasını kendisine tavsiye ediyorum. Ne mutlu Müslüman'ım ve Türk'üm diyene." dedi.

Haber: Oğuz Eser - ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)