Bor Balkan Türklerinden Uysal’a Sert Tepki

Bor Balkan Göçmenleri Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, bir televizyon programında Balkan Türkleri için skandal ifadeler kullanan Profesör Ahmet Uysal'a sert tepki gösterdi.

ÖZEL HABER 28.09.2020, 09:57 05.10.2020, 12:46
Bor Balkan Türklerinden Uysal’a Sert Tepki



Bor Balkan Göçmenleri Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, bir televizyon programında Balkan Türkleri için skandal ifadeler kullanan Profesör Ahmet Uysal'a sert tepki gösterdi.

Başkan Özdamar, Uysal'ın "Balkan göçmenleri, Kafkas göçmenleri Türk diye gelmedi, buraya sığınmak için geldi. Bunlar göçmendir fakat Türk değildir” sözlerinin tarih bilgisinden yoksun olduğunu ifade etti. 

SÖZLERİ DERİNDEN İNCİTMİŞTİR

ORSAM Başkanı Profesör Ahmet Uysal’ın sözlerinin Balkan Türklerini çok üzdüğünü belirten Özdamar, "Türk tarihini ve Balkan Türklerini hiç tanımamış, Atatürk’ün deyimiyle 'Türklüğün büyük medeni vasfından' nasibini almamış Uysal’ın bu ifadesi hem Türkiye’de hem Batı Trakya’da hem de Balkanlar’da yaşayan Türkleri derinden incitmiştir. Televizyon ekranlarında kullanılan bu ifadeler, sadece Balkanlardan anavatanlarına dönmüş ve bugün hayatta olan bizleri değil, aynı zamanda bugün o topraklara yatan yüzbinlerce Osmanlı askeri, paşası ve vatan için can veren ecdadımızın da kemiklerini sızlatmıştır. Unutulmamalıdır ki Balkan Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parçası, gururlu ve şerefli mensuplarıdır. " dedi.

BALKANLARI VATAN YAPMAK İÇİN GİTTİK

Başkan Özdamar, sözlerinin devamında; "1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası 2,5 milyondan fazla Türk Balkanlardan kovulmuştur. Biz; Balkanlara git dediler Türk gittik, gel dediler Türk döndük! 14. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren Anadolu'dan Rumeli'ye yönelik yapılan Osmanlı zaferleriyle birlikte Balkanlar'ı “vatan yapmak” için bizler Anadolu'daki Oğuz Türkleri olarak Balkanlar'a yerleştirildik. Kökenimiz Anadolu'ya dayanan Oğuz'dur, Evlad-ı Fatihan'dır, dolayısıyla Türkoğlu Türk'tür. Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden gelen mülteciler ile, Balkan Türkleri'nin Anadolu'ya hicretini kıyaslama gafletine düşmüş bu şahsı, Türk Milleti adına şiddetle kınıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anadolu'ya armağan eden Balkan Türklüğü ile gurur duyduğumuzu ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BALKAN TÜRKLERİ YÖRÜK TÜRKLERİNDENDİR!

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Karamanoğlu Yörük Türklerinden olduğunu belirten Bor Balkan Göçmenleri Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar; "Fatih Sultan Mehmet Anadoluda bulunan Karamanoğlu Beyliğiyle 1466 savaş yaparak yenmiştir. Fatih Sultan Mehmet oğlu Cem Sultanı Karamana yollayarak 1466-1486 Karamanoğlu Beyliğinin başına geçmiştir. 20 yıl içerisinde Karamanoğlu Beyliğini tamamen bitirmek için Karamanoğlu Beyliği halkını Balkanlara göç ettirmişler ve yerleştirmişlerdir. Bugünkü Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan. Böylelikle Balkanlar Türk yurdu olmuştur. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Karamanoğlu Yörük Türklerindendir. Dedesi Hafız Ahmet Efendi Karamanoğlu Beyliğinden Yunanistan’nın Manastır vilayeti Kocacık Nahiyesine yerleşen Yörük Türklerindendir. Balkan Türklerinin kökeni Karamanoğlu Beyliğinin Yörük Türklerindir." diye konuştu.

Haber: Bor'un Sesi Gazetesi - ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Ahmet kayi 3 yıl önce
Hepsi dogru sbdulla balkan turkleri turktur