Bor'dan dünyaya ihracat yapıyorlar

İlçemiz Bor'da kurutulan meyve-sebzeler, dilimlenmiş kesilmiş halde fırınlarda kurutarak yurt dışına ihraç ediliyor.

ÖZEL HABER 06.08.2021, 10:13 06.08.2021, 11:00
Bor'dan dünyaya ihracat yapıyorlar

Bor'da Kurutulan Sebze ve Meyveler İhraç Ediliyor

İlçemiz Bor'da kurutulan meyve-sebzeler, dilimlenmiş kesilmiş halde fırınlarda kurutarak yurt dışına ihraç ediliyor.

Bor Atılım Gıda işletme sahiplerinden Ali Akbulut, firma ve faaliyetleri hakkında gazetemize özel açıklamalar yaptı.

BOR'DAN YURT DIŞINA İHRACAT YAPIYORLAR

Akbulut, firmanın kuruluşundan bugüne kadar ki faaliyetleri ve özellikle yurt dışına gerçekleştirdikleri ihracat ile ilgili detaylı bilgiler verdi. İşletme sahibi Ali Akbulut, "Burada sebze ve meyve kurutma işlemleri yapmaktayız. 40'a yakın çeşit kurutma işlemi yapmaktayız. Bunların yanında hem granül hem de tozunu üretiyoruz. Üretimimiz daha çok yurt dışına gidiyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelerden müşterilerimiz var. Yakın zamanda iki ülkeye sevkiyat yaptık. Şuanda da üçüncü ülke için siparişleri hazırlıyoruz." dedi.

"PROJEYİ ERASMUSTA KEŞFETTİK"

Kendilerinin asıl işinin çiftçilik olduğunu belirten Ali Akbulut, "Biz çiftçilikten gelmekteyiz. 500 dönüme yakın kavun, karpuz, domates, patlıcan, biber gibi ürünlerin ekimini yapıyoruz. Daha önce kardeşim Burak Akbulut, Erasmusla İtalya'ya gitti. Orada bunun üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Geldiği zamanda bu ürünlere katma değer katmak istediğini söyledi ve bu ürünler için en güzel işin kurutma olduğunu söyledi. Kardeşimin araştırmalarından istinaden biz de bu işletmemizi faaliyete geçirdik." diye konuştu.

AKBULUT: "AMERİKA'YA ÜRÜN GÖNDERECEĞİZ"

Amerika'ya da ürün göndermeye başlayacaklarını söyleyen Akbulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Amerika'dan bir firmayla görüşüyoruz. Fiyatlarımızı çalıştık, ürünlerini hazırlamaya başladık. Ürünler hazırlandıktan sonra bir ay içerisinde teslimini gerçekleştireceğiz. İşletmemizin gıda sertifikaları tam ve her şeye uygun. Personellerimize her türlü eğitimlerini veriyoruz. Yani gıda güvenliği için ne gerekiyorsa her şey hazır burada. Güvenli bir şekilde üretimimizi yapıyoruz."

İSTİHDAM DA YIL SONU HEDEFİ 100 KİŞİ

İşletme sahiplerinden Ali Akbulut, mevcut personel sayısının 55 kişi olduğunu ve bu sayının daha da artacağını söyledi. Akbulut, "Şuanda üretimde 45 personelimiz, 10 kişi de idari kısımda personelimiz bulunuyor. Fabrikamızda ikinci fırınımız bir hafta içerisinde devreye girecek. Yine bu fırının faaliyete geçmesiyle birlikte 35 kişi daha istihdam edeceğiz. Allah izin verirse yıl sonunda 100 kişi istihdam etme hedefimiz bulunuyor." dedi.

"ÜRÜNE KATMA DEĞER KATIYORUZ"

Ürünlerin kurutulmasıyla birlikte ülkemize katma değer kattıklarını belirten Akbulut,"Ürünler yaşken fiyatı ucuz oluyor. Bir de ürün çok olursa fiyatı daha da çok düşüyor. Biz bu ürünleri alıyoruz burada yıkayıp dilimliyoruz ve kasalıyoruz. Güzelce fırınlarımızda kuruttuktan sonra bunlar müşterinin isteklerine göre belirli nem derecesinde paketleyip, kolileyip soğuk havalarımızda bekletiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri +4 derecede 2 yıl süreyle muhafaza edebiliyoruz. Yaş ürünleri en fazla iki ay saklarken, kuruttuktan sonra 2 yıla kadar bekletebiliyoruz. Böylece ürünlere katma değer katıyoruz ve israfta etmemiş oluyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Ferhan ünlüer 3 yıl önce
Allah yardımcınız olsun işçi alımı varmı vardiyalımı