Bor'da Futbolun Yeni Adı 51 Borspor

İlçemizde futbola yeni bir nefes kazandırmak için 51 Borspor kuruldu.

ÖZEL HABER 05.10.2020, 09:07 14.01.2021, 04:35



Haber: Oğuz ESER - Bor'un Sesi Gazetesi

51 BORSPOR ŞAMPİYONLUKLAR İÇİN GELİYOR

İlçemizde futbola yeni bir nefes kazandırmak için 51 Borspor kuruldu.

Kulüp Başkanlığını Hayrettin Cancı'nın, teknik direktörlük görevini Ahmet Avşar'ın yapacağı 51 Borspor, kurularak antrenmanlarına başladı.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Kulüp Başkanı Hayrettin Cancı, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda, 51 Borspor'un hedefinin şampiyonluk olduğunu açıkladı. Başkan Cancı açıklamasında, "İlçemiz de futbolun gerilemesinden dolayı ve Bor'daki futbolun gelişmesi düşünceleri ile biz bu kulübü kurmaya karar verdik. İddiamız her zaman için şampiyonluktur."  dedi.

BOR'UN GENÇLERİNİ FUTBOLA KAZANDIRACAĞIZ

Bor genelindeki gençleri futbola kazandırmak için çaba göstereceklerini söyleyen 51 Borspor kulüp Başkanı Hayrettin Cancı, "51 Borspor'u kurmamızdaki amaçlarımızdan bir tanesi de ilçemiz Bor'un gençlerini futbola kazandırmaktır. Kahvehanelerde takılan genç kardeşlerimize futbolu sevdirerek eskiden olduğu gibi 51 Borspor'u canlandırıp Bor halkına heyecan katmak istiyoruz. Bu amaçlarla yola çıktık ve şuanda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Allah kısmet ederse Bor'a bir futbol ordusu oluşturmak için kollarımızı sıvadık." diye konuştu.

FEDAKAR İNSANLARLA YOLA ÇIKTIK

Başkan Cancı, 51 Borspor'un kurulmasında emeği geçenlerin hepsinin fedakar olduğunu söyleyerek, "Bizim bu yola beraber çıktığımız arkadaşlarımızın hepsi çok fedakar insanlar. Futbolcu olan arkadaşlarım bile ben bu kulüpte futbolcu değilim, bu takımın yöneticisiyim, ben bu takıma hem futbolcu hem de yönetici olarak geldim düşüncesindeler. Allah kısmet ederse de hepimizin düşüncesi bu yönde. " dedi.

CANCI'DAN DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR

51 Borspor'un kurulmasında maddi ve manevi olarak kendilerine destekte bulunan herkese teşekkür eden kulüp başkanı Hayrettin Cancı, "Kulübümüzün kurulmasına maddi ve manevi destek olarak sponspor olan Çakmak Bims sahibi Oğuz Çakmak abimize çok teşekkür ediyoruz. Daha önceden bize sponsor olan Bor Beğsan Market gibi ilçemizin önemli kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz. Bor sevdalısı olan herkesin desteklerini bekliyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİNE AHMET AVŞAR GETİRİLDİ

51 Borspor'un teknik direktörlük görevine Ahmet Avşar getirildi. Avşar, gazetemizde yaptığı özel açıklamalarda hayatı boyunca futbolun içerinde olduğunu söyleyerek, "Allah bize karakterli arkadaşlarla bu yola çıkmayı nasip etti. Kulübümüzde tamamen yerli olmak şartıyla 29 tane futbolcu kardeşimiz bulunuyor." dedi.

51 BORS­POR'A ATHLETİC BİLBAO SİSTEMİ

Avşar, söz­le­ri­nin de­va­mın­da, "Daha önce üni­ver­si­te­li kar­deş­le­ri­miz vardı. Fakat şu­an­da pan­de­mi do­la­yı­sıy­la ken­di­le­ri ara­mız­da bu­lun­mu­yor. Biz biraz daha Athletic Bilbao sis­te­mi­ni kul­la­na­rak yer­li­ye dön­me­yi dü­şü­nü­yo­ruz. Kendi mem­le­ke­ti­mi­zin ço­cuk­la­rıy­la bu işi yap­ma­yı he­def­li­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.

EKİZOĞLU: "BİZ HAZIRIZ"

51 Borspor'un teknik direktör yardımcısı Mesut Ekizoğlu, çalışmalara başladıklarını söyledi. Ekizoğlu, "Pandemi dolayısıyla biraz sıkıntılarımız var. Dolayısıyla ara boşlukları oldu, stadımız kapandı. Ama biz çalışmalarımıza 3 hafta önce başladık ve artık ligin başlamasını bekliyoruz. Biz 51 Borspor olarak hazırız. Futbolcu arkadaşlarımız çalışmalarında çok özverililer. Bu bizi daha da çok motive ediyor. Sporun pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. 51 Borspor olarak biz anne babalardan da destek istiyoruz. Özellikle sporcu desteğine ihtiyacımız var. Gelsinler antrenmanlarımızı izlesinler. Bizlere destek olsunlar." dedi.

KAPTAN'DAN ÖZEL AÇIKLAMALAR

51 Borspor'un kaptanı Çağrı Erginer, "Biran önce yeşil sahalara dönmek istiyoruz. Bizler 51 Borspor için, Bor halkı için bir şeyler yapmak istiyoruz. Emin olsunlar ki Bor için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hedefimiz şampiyonluk. 29 kişi şampiyon olmak için zaten burada. Bizlere bu yolda destekte bulunan Betorder Giriş herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

BOR'UN SPORCUSUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ

51 Borspor'a forma sponsoru olan Çakmak Bims sahibi Oğuz Çakmak, "51 Borspor'a desteğimizin şimdi olduğu gibi bundan sonrada olacağını söylemek istiyorum. Bor'lu bir iş adamı olarak ilçemizdeki gençlerin, Bor'un sporcusunun maddi ve manevi olarak her zaman yanındayım. Bu hareketlerin Bor'lu bütün iş adamlarına örnek teşkil etmesini istiyorum" dedi.







Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Sinan ŞAHİN 3 yıl önce
Bu ekibi yürekten kutluyorum çok değerli insanlar başarıları için hep dua edeceğim inşAllah tebrikler borunsesi yalnız bırakmayın sizde hep haber yapın