Eski Hükümet Meydanının Adı Değiştirildi

ADD Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, eski Hükümet meydanının adının Cumhuriyet meydanı olarak değiştirildiğini açıkladı.

ÖZEL HABER 20.03.2021, 12:58 20.03.2021, 13:03



ADD Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, eski Hükümet meydanının adının Cumhuriyet meydanı olarak değiştirildiğini açıkladı.

Daha önceki yaptığımız haberde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ilçemiz Eski Hükümet meydanının adının değişmesi için başvuru yaptığını açıklamıştık. Başkan Şeren, müjdeyi yine gazetemiz aracılığıyla Bor halkına duyurdu.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ RESMİYET KAZANDI

Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Bor şube başkanı Ganime Şeren, "11.01.2021 tarihli müracaatımızdan sonra, 17.03.2021 tarihli Belediye Başkanından da onaylı yazımızı elimize almış bulunuyoruz. Meydanımızın adı resmen değiştirildi. İlgili makamlarda bu kararı onayladı. Bir kaç gün önce bu karar elimize ulaştı. Meydanımızın yeni isminin Bor'a çok yakıştığını düşünüyoruz. Bütün Bor halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

ŞEREN: "KARARDAN ÇOK MUTLUYUZ"

Geçtiğimiz aylarda Bor Belediyesine Eski Hükümet meydanının adının Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmesi için başvuru yapan Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Bor şube başkanı Ganime Şeren, karardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Gazetemize özel açıklamalar yapan Şeren, "Herkesin bildiği gibi Eski Hükümet meydanının adının Cumhuriyet meydanı olarak değiştirilmesini çok arzu ettik. Çünkü, yeni Kaymakamlık binası yapıldıktan sonra, eski hükümet binası da yıkılmıştı. Fakat meydanın adı bugüne kadar eski hükümet meydanı olarak kaldı. Bizler Atatürk heykelinin bu meydana getirilmesinde büyük bir kararlılık içerisinde olmuştuk. Bu meydanın adının da Cumhuriyet meydanı olarak yakışacağını düşündük ve başvurumuzu yaptık. Başvurumuz neticelendi ve meydanın adı artık Cumhuriyet meydanı olarak değiştirildi. Bu karardan dolayı da çok mutluyuz."

"DÜŞÜNCEMİZİ OLUMLU KARŞILADILAR"

Başvuru yapmadan önce böyle bir düşüncelerinin olduğunu ve bunu söylediklerini belirten Başkan Şeren, "Belediye Başkanımız başta olmak üzere bir çok kişi düşüncemize olumlu yaklaştı. Belediye Başkanımız da istedi ama başta bu işin biraz zorlu olabileceğini bize söylemişti. Aynı zamanda belediye meclis üyelerimiz de olumlu yaklaştılar. Daha sonra bu düşüncemizi Bor halkına açtığımızda onlarda çok mutlu olacaklarını ve Cumhuriyet Meydanı adının ilçemize çok yakışacağını söylemişlerdi. Esnaflarımızdan da bu konuda imza almıştık. Onlarda bu kararın çıkmasından sonra mutlu olacaklarını düşünüyorum. Gördüğüm esnaf arkadaşlara da söylüyorum ve onlarda sevinip tebrik ediyorlar." ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Şeren, bu kararın alınmasına emeği geçenlere çok teşekkür ederek, "Başvurumuzun neticelenmesinde yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen Niğde Milletvekilimiz Yavuz Ergun'a, Bor Belediye Başkanımız Serkan Baran'a, belediye meclis üyelerimize, bu düşüncemizde bizlere destek veren esnaflarımıza, emeği geçen kurum ve kuruluşlarla beraber Bor halkına çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

BİR TEŞEKKÜRDE GAZETEMİZE

Atatürkçü Düşünde Derneği (ADD) Bor şube başkanı Ganime Şeren, bir teşekkürde gazetemize etti. Başkan Şeren, "Bor'un Sesi Gazetesi ilk günden bu yana kadar bu başvurumuzu takip etti. Bu karar alınması için sürekli yanımızda durdu. Bor'un Sesi Gazetesine çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Oğuz Eser - ÖZEL

Not: Haber, fotoğraf ve video Bor'un Sesi Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (3)
MAHMUT TÜMER 3 yıl önce
olmasi gereken yapilmiştir.ilçemi̇z i̇çi̇n hayirli olsun..hi̇zmeti̇ geçenlere çok teşekkürler..
Serap Tekiner 3 yıl önce
Atatürkçü düşünce derneğinin değerli başkanına ve üyelerine teşekkür ederiz.
Ganime Şeren 3 yıl önce
İlk günden itibaren takip ederek haber yapan, Bor Halkına da güzel gelişmeyi duyuran, Bor'un Sesi Gazetesi'ne çok teşekkür ederim.