"Esnaf borcunu borçla ödedi"

NESOB Başkanı Alim Yeşil, pandeminin en çok esnafı etkilediğini belirtti.

ÖZEL HABER 03.07.2021, 16:55
"Esnaf borcunu borçla ödedi"

Başkan Yeşil, esnafların yeniden ayağa kalkabilmesi için düşük faizli bir yıl ödemesiz kredi verilmesi gerektiğini savundu.

YÜZDE 99'U AÇILDI!

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecinin başladığını hatırlattı. Başkan Yeşil, "Pandemi ülkemizde 2020 yılının mart ayında başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla da 1 Temmuz tarihi itibariyle yüzde 99'luk bir açılma oldu. Nargileci esnafının haricindeki bütün esnaflar normal bir pozisyona geldi. Yaklaşık 19 aylık süreçte, hiç açılmayan meslekler vardı. Bunlar, okul servisleri, okul kantinleri, eğlence sektörü, nargile salonları ki halen kapalı. Sonuç itibariyle esnafımızın yüzde 95'i bu dönemde olumsuz etkilendi. Bu etkilenen kesimin yüzde 25'lik kısmı çok büyük etkilendi." dedi.

YEŞİL: "ESNAFA DESTEK KREDİSİ ŞART"

Esnafın sermayesinin deposunda beklediğini belirten Yeşil, verilecek olan krediyle çarkların yeniden dönmeye başlayacağını ifade etti. Başkan Alim Yeşil, sözlerinin devamında; "Esnafımıza düşük faizli, uzun vadeli en az bir yıl ödemesiz kredi verilmesi gerekiyor. Çünkü 19 aydır işletmesi kapalı olan yerler var. Açık olsa da iş yapamayan işletmeler var. Her şey serbest dedik ama kahvehanelerde herkes hemen oyun oynamayacak, gidip kafe de oturmayacaklar. Çünkü vatandaşta kendine göre tedbirini alacak." şeklinde konuştu.

"VARYANTLARDAN ENDİŞELİYİZ"

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, ortaya çıkan yeni varyantlardan dolayı endişeli olduklarını söyledi. Yeşil, "Son zamanlarda ortaya çıkan varyantlardan endişeliyiz. Geçen yıl Ramazan bayramımız gitti, peşinden okul sezonumuz gitti, 8 ay gibi bir süre cumartesi ve pazar günleri açmadık, peşinden bu yıl Ramazan bayramımızda 19 günlük bir tam kapanma süreci yaşadık. Sonuç itibariyle esnafın dayanabilmesi için elindeki malları satması gerekiyor. Bu mallar şuanda depoda duruyor. Bunları nakde dönüştüremedi ve parasını ödedi. O yüzden bu destek kredisi esnafımız için çok önemli." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YEŞİL: "ESNAF BORCU BORÇLA ÖDEDİ"

Devletimizin varlığını her zaman yanımızda hissettik diyen NESOB Başkanı Alim Yeşil; "Devlet esnaf için çok önemli, esnafta devlet için çok önemli konumda. Bu noktada yapılanlar baş tacı, ama yeterli mi değil. Zaten bizim amacımız esnafın ayakta kalmasının sürdürülebilir olması için gayret ediyoruz. Esnafın elindeki malı nakde çevirebilmesi için zamana ihtiyacı var. Bu borcu ödedi, çoğunu da borç bulup ödedi. Esnafın nefes alabilmesi açısından böyle bir krediye ihtiyacı var. Ondan sonraki süreçte de zaten çarklar yeniden eskisi gibi dönmeye başlar." diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)