ÖZEL HABER | Müzisyenler zor günler geçiriyor

İlçemizde yıllarda mahalli sanatçı olarak faaliyetlerini sürdüren, aynı müzik yapımcılığı yaparak bir çok mahalli sanatçıya albüm hazırlayan Emre Tunçdemir, pandemi döneminde büyük bir yara aldıklarını söyledi.

ÖZEL HABER 07.06.2021, 18:12 10.06.2021, 09:20

İlçemizde yıllarda mahalli sanatçı olarak faaliyetlerini sürdüren, aynı müzik yapımcılığı yaparak bir çok mahalli sanatçıya albüm hazırlayan Emre Tunçdemir, pandemi döneminde büyük bir yara aldıklarını söyledi.

Gazetemize özel açıklamalar yapan Bor Prodüksiyon sahibi Emre Tunçdemir, bu süreçte mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

"ZOR GÜNLER GEÇİYORUZ"

En çok etkilenen mesleklerin başında geldiklerini söyleyen Tunçdemir, "Bu süreçte müzik yapımcısı olarak önce müzisyenlerin para kazanması lazım ki, gelip bize albüm yapabilsin veya klip çekebilsin. Bu konuda biz zaten mağdur durumdayız. Müzik yapımcısı olarak devletten her hangi bir destek almadık. Ama mahalli sanatçılar olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi olan 'Müzik Susmasın' kampanyasıyla aylık bin lira olmak üzere toplamda beş bin lira yardım aldık. Beş ay boyunca bu kampanyaya başvuran mahalli sanatçılar destek aldı. Bin lira yardım alan arkadaşlarımızdan bir çoğu kirada oturuyor, evinin geçimi var, elektriği, suyu var. Bu parayla sadece evinin giderini ödeyebildi. 13 aydır hiç bir müzisyen kardeşimiz düzenli olarak iş yapamadı. Bu süreçte de müzisyenlerin gerçekten zorlandıklarını gördüm." dedi.

"SANATLARINDA GERİLEMEYE NEDEN OLDU"

Düğünlerin ve müzikli eğlencelerin yasaklanmasından sonra müzisyenlerin sanatının etkilendiğini belirten Emre Tunçdemir, "Bu süreçte müzisyen arkadaşlarımız evde kaldıkları için ve sürekli çalışamadıkları için sanatlarında gerileme yaşadılar. Özellikle ben kendimde bunu bariz yaşadım. Bağlama ve ses sanatçısı olduğumuz için bağlama çalmada ve sesimizde kayıplar oldu. Bağlama çalmayı neredeyse unutmuş hale geldik. İnşallah biran önce bu sürecin bitmesini bekliyoruz." diye konuştu.

"GELİRİMİZ OLMADAN VERGİLERİMİZİ ÖDEDİK"

13 aylık süreçte vergilerini eksiksiz ödemeye gayret ettiklerini söyleyen Emre Tunçdemir; "Vergi ödemelerinde sadece erteleme oldu. 2021 yılının ilk üç ayında erteleme oldu. Tabi bu üç aylık süreç sonunda ertelenen vergilerimizde dahil ödemek zorunda kaldık. Hiç bir gelir sağlamadan vergilerimizi ödemeye gayret ettik. Elimizden geldiğince ayakta durmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"MÜZİKLİ DÜĞÜNLER HENÜZ BAŞLAMADI"

Cumhurbaşkanımızın açıklamasında 1 Haziran'dan itibaren düğünlerin başlayacağı belirtilmişti diyen Tunçdemir, sözlerini; "Biz emniyetle görüştük ve henüz müzikli düğünler değil, sadece nikah tarzı müziksiz eğlencelere izin verildiğini bize söylediler. Sadece düğünde değil, eğlence merkezlerinde de çalışan arkadaşlarımız var. Eğlence merkezlerinin ne zaman açılacağı konusunda da bir açıklama yapılmadı. Müzisyenler için sadece düğün olarak düşünmeyelim. Eğlence merkezinde çalışan bir çok müzisyen arkadaşımız var. Bu arkadaşların çok zor durumda olduklarını görüyor ve duyuyoruz. Devletten yardım alanlar oldu, alamayanlar oldu. Yardım alamayan arkadaşların özellikle çok perişan olduklarını gözlemledik." şeklinde noktaladı.

Haber: Muharrem Temel

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)