ÖZEL HABER | Yanlışlıkla ödedim dedi dolandırdı

İlçemiz Bor'da Muhasebecilik yapan Müfit Sayındı, kendi telefon faturasının başkası tarafından ödendiğini ve bu yöntemle dolandırıldığını söyledi.

ÖZEL HABER 08.06.2021, 09:59 10.06.2021, 09:30

YANLIŞLIKLA TELEFON FATURANI ÖDEDİM DEDİ DOLANDIRDI

İlçemiz Bor'da Muhasebecilik yapan Müfit Sayındı, kendi telefon faturasının başkası tarafından ödendiğini ve bu yöntemle dolandırıldığını söyledi.

Genellikle kendisini polis ya da savcı olarak tanıtarak pek çok kişinin binlerce lirasını dolandıran şahıslar, bu kez ilçemiz Bor'da farklı bir yönteme başvurdu.

"BİLİNMEYEN NUMARAYLA ARANDIM"

İş yerinde çalışırken, bilinmeyen bir numara tarafından arandığını söyleyen Müfit Sayındı, dolandırılma olayını gazetemize anlattı. Sayındı, gazetemize yaptığı özel açıklamada; "34 yaşındayım ve Bor'da muhasebecilikle uğraşıyorum. İş yerinde çalışırken bir gün bilinmeyen bir numara tarafından arandım. Bu numaradan arayan kişi yanlışlıkla benim faturamı ödediğini söyledi. Bende  GSM şirketinin uygulamasına girdim ve ödendiği gözüküyordu. Buna inanmadım ve ilçe merkezindeki bayiye gittim. Orada sorgulattım ve gerçekten böyle bir ödemenin olduğunu gördüm. Buna istinaden karşı taraftaki kişiye parasını gönderdim. Gönderdiğim parayı alan kişi daha sonra benim adıma ödediği faturanın iptal işlemini gerçekleştirdi. İptal işlemini gerçekleştirdiği için ben bu kez aynı faturayı bir kez daha ödemek zorunda kaldım. Kısacası dolandırıldım." dedi.

"ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Elinde para gönderdiğine dair belgelerin olduğunu belirten Sayındı, şahıslardan şikayetçi olduğunu söyleyerek; "Parayı gönderdiğime dair banka dekontum elimde var. Müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Onlarda bana yardımcı olamayacaklarını ve savcılığı suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. GSM şirketi de beni bir anlamda mağdur etti. Bunun üzerine bende savcılığa gittim ve durumu aynı şekilde izah ettim ve şikayetçi oldum. Hatta bir gün bekledim belki parayı iade eder diye fakat her hangi bir geri dönüş olmayınca şikayetçi oldum. Burada GSM şirketinin büyük bir açığı da var. Üçüncü kişilerin eline kimin ne kadar fatura ödeyeceğinin listesi geçmiş bulunmakta. Niye 60 liralık fatura değil de 400 liralık bir fatura bu adamların eline geçmiş?" diye sordu.

"İŞLEMİ KARDEŞİM YAPTI DEDİ"

Dolandıran kişiyle ilk görüşmesinde neler yaşandığını da anlatan Müfit Sayındı, sözlerini; "Birebir kendisiyle telefon görüşmesi yaptım. Bana önce parayı geri gönderdim, daha sonra da işlemi kardeşinin yaptığını beyan etti. Ondan sonraki aramalarımda da telefona bir daha ulaşamadım." şeklinde tamamladı.

Haber: Muharrem Temel

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)