"Ramazan yardımlarınızı mahalle esnafından yapın"

Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı R.Kadir Yalçın, Ramazan ayı öncesinde hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

ÖZEL HABER 26.03.2021, 09:38 26.03.2021, 09:45



Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı R.Kadir Yalçın, Ramazan ayı öncesinde hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

Başkan Yalçın, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla yardım yapacak hayırseverlere zincir marketler yerine mahalle esnaflarından alışveriş yapılması hususunda uyarılarda bulundu.

BOR'LU HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Ramazan yardımlarınızı mahalle bakkallarından yapın diyen Başkan Yalçın, "İlçemizde hayırsever vatandaşlarımız çok. Önümüzdeki mübarek Ramazan ayında da bu hayırsever vatandaşlarımız hayırlarını yapacaklardır. Biz de diyoruz ki, zincir marketlerden alışverişlerini yapma yerine mahalle esnaflarından, bakkallarından yapsınlar. Bu paketlerinizi ufak esnaflardan yaptırırsanız hem daha fazla sevap kazanırsınız, hem de mahallenizdeki esnaflarınızı sevindirirsiniz. Bütün yardım paketlerinizi küçük esnaflardan yaptırabilirsiniz ve buralardan dağıttırabilirsiniz." dedi.

HAYIRSEVERLERE BİR ÖNERİ DAHA

Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı R.Kadir Yalçın, yardım yapacak hayırseverlere bir öneride daha bulundu. Başkan Yalçın, sözlerinin devamında; "Hayırsever vatandaşlarımıza başka bir öneri daha sunmak istiyoruz. Eğer ki isterlerse mahalle bakkallarından veresiye defteri de satın alabilirler. Hayırseverlerimiz hangi bakkallardan veresiye defteri almak isterlerse alabilirler. Böyle bir hayırda yapabilirler. Zaten bakkallara gariban vatandaşlarımız veresiye yazdırıyor. Bu vatandaşlarımızın borçlarını sildirirlerse de daha fazla sevap kazanacaklarını düşünüyorum. İsteyen hayırseverlerimiz bu konuda bize de başvuru yapabilirler. İsterlerse de bize de haber vermeden kendi mahallelerindeki esnaflara gidip böyle bir uygulama yapabilirler. Bu sayede ufak esnafımızda bir nebze olsun nefes almış olur." diye konuştu.

ZİNCİR MARKETLERİN ESNAFA ÇOK ZARARI OLDU

Her köşe başında bir zincir marketlerin açıladığını belirten Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı R.Kadir Yalçın, bu zincir marketlerin küçük esnaflara zararının çok olduğunu belirtti. Yalçın, "Zincir marketler ilçemizin her köşesinde açılmaya başladı. Bor gibi bir yerde her bir marketin bir çok şubesi var. Bu zincir marketler, marketlikten çıktılar sanki mahalle bakkalı gibi oldular. Bu marketlerin bizim ilçemize bir lira faydası yok. Buradan satışı yapıyorlar, bu marketlerin genel merkezi nereyse para da oraya gidiyor. Yani Bor'un ne esnafı, ne tüccarı hiç bir gelir elde etmiyor. Sadece bu marketlere dükkanını kiraya veren vatandaşlarımız kira geliri elde ediyor. Onun haricinde ilçemize her hangi bir getirisi olmuyor." dedi.

HER ŞEYİ SATIYORLAR

Zincir marketlerin her şeyi satmaya başladığını söyleyen ve tepki gösteren Başkan Yalçın, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Her köşe başında mantar gibi çoğalan bu zincir marketler sadece gıda satışı gerçekleştirmiyorlar. Tencere satıyorlar, tava satıyorlar, televizyon satıyorlar. O zaman siz bu ürünleri satıyorsanız diğer esnaflar nasıl iş yapacak, evine nasıl ekmek götürecek? İnşallah devlet büyüklerimiz bunlara bir çözüm bulur. Bu sayede küçük esnafımızda bir nebze nefes almış olur."

Haber: Oğuz Eser - ÖZEL

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)