VİDEO HABER | Tarihi Hamam 7 Yıldır Tamamlanamıyor!

İlçemiz Bor'da yaklaşık 7 yıl önce başlayan tarihi 'Yeni Hamam'ın onarım işi bir türlü tamamlanamıyor.

ÖZEL HABER 18.09.2020, 10:38 05.10.2020, 12:47



İlçemiz Bor'da yaklaşık 7 yıl önce başlayan tarihi 'Yeni Hamam'ın onarım işi bir türlü tamamlanamıyor.

Osmanlı Devleti zamanından kalma ve 7 yıldır onarımı tamamlanamayan Yeni Hamam'ın, ne zaman açılıp hizmete gireceği ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

2020'DE HİZMETE AÇILACAKTI

Tarihi hamamın, daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarafından 2020 yılı içerisinde açılacağı belirtilmişti.

2019 yılında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in verdiği soru önergesine cevap veren Bakan Ersoy, “Niğde Bor Yeni Hamam Restorasyonu Yüklenicisinin Sözleşmeden kaynaklı Yükümlülüklerini yerine getirmemesinden kaynaklı olarak Ekim ayında sözleşmesi fesih edilmiş olup kalan kısımlarının tamamlanması için en kısa sürede tamamlama ihalesi gerçekleştirilip 2020 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır” demişti.

İÇERİSİ ÇÖPLÜKTEN GEÇİLMİYOR

Tamamlanmayı bekleyen yeni hamamın içerisi de pek iç açıcı gözükmüyor. Bugüne kadar yapılan inşaat işlerinden kalan ve vatandaşların attığı çöpler yüzünden, tarihi hamam'ın içerisi de adete çöplüğe dönmüş durumda.

KAPISI VE ETRAFI TAHTA İLE ÇEVRİLDİ

Vatandaşların hamamın içerisine girmemesi için kapısına tahtalar çakılarak kapatıldı. Tarihi hamam'ın etrafı da tahtalarla çevrilerek vatandaşların içeriye girmemeleri konusunda önlemler alındı.

MÜTEAHHİT DAYANMIYOR

Yaklaşık 7 yıldır onarımın bitmesini bekleyen 'Yeni Hamam' da bugüne kadar bir çok kez müteahhit el değiştirmiş durumda. Hamam'ın onarımını alan müteahhitler, sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getiremeyince sözleşmeleri fesih ediliyor. Daha önce onarım işini alan üç müteahhit'in sözleşmesi fesih edilmişti.

VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ

7 yıldır onarımı tamamlanamayan ve Osmanlı Devleti zamanından kalma tarihi yeni hamam konusunda görüşlerini aldığımız vatandaşlar da tepkilerini göstererek; "Burası ilçemizde bulunan iki tane hamamdan bir tanesi. 7 yıl önce onarıma alınan bu hamam, 2020 yılı olmasına rağmen halen bitirilmiş değil. İlçemizin göbeğinde bulunan ve Osmanlı Devletinden kaldığı söylenen bu hamamın durumu bizleri çok üzüyor. Ecdadımızın mirasına bu şekilde sahip çıkmamalıyız. Şuanda inşaat işleri yapılmıyor ve hamam kaderine terk edilmiş durumda. Devletimizden hamamın onarımını bitirmesini ve yeniden hizmete açmasını bekliyoruz." dediler.

Haber: Bor'un Sesi Gazetesi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)