Acilden Önce Aile Sağlığı Merkezine Başvurun

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, vatandaşları hasta oldukları zaman acil servislerden önce Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

SAĞLIK 09.01.2020, 13:14 17.01.2020, 12:08
Acilden Önce Aile Sağlığı Merkezine Başvurun

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, vatandaşları hasta oldukları zaman acil servislerden önce Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Yaşanılan soğuk hava koşulları sebebiyle mevsimsel grip nezle ve üst solunum yolu enfeksiyon vakalarında artış olduğunu söyleyen Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; ‘‘Acil sağlık müdahalesi gerektirmeyen söz konusu mevsimsel grip, nezle ve üst solunum yolu enfeksiyon vakalarının Aile Sağlığı Merkezlerimize başvurmadan, akşam saatlerinde hastanelerimizin acil servislerine başvurması sonucunda, olağandışı yoğunluk oluşmaktadır. Bu rahatsızlıklarda, ateş öksürük ve burun akıntısı gibi belirtilerin görülmeye başlandığı ilk saatlerde hafta içi gündüz saatleri ile esnek mesai kapsamında öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerimize başvurulması halinde yaşanan rahatsızlık hızlıca teşhis edilip, gereken tedaviye başlanabilecektir. Acil Servislerimizin asıl hedef hasta kitlesi olan vakalara yoğunlaşabilmesi için mevsimsel grip nezle ve üst solunum yolu enfeksiyonu olan hastalarımızın daha rahat koşullarda hizmet alabilecekleri Aile Sağlığı Merkezlerine öncelikle başvurmalarını rica ederiz.’’ dedi.

   Hizmet alınacak Aile Sağlığı Merkezleri(ASM) ve mesai saatleri şu şekilde yer almaktadır;  ‘‘1 Nolu Şehit Kahraman Çelikbaş ASM :Hafta içi 5 gün boyunca saat19.30 kadar, 3 Nolu Dr. Doğan Baran ASM : Hafta içi 5 gün boyunca saat 19.30 kadar, 4 Nolu Şehit Kenan Erdem ASM: Hafta içi 5 gün boyunca saat 19.30 kadar, 5 Nolu Hidayet Okay ASM : Hafta içi 5 gün boyunca saat 19.30 kadar,7 Nolu ASM :Pazartesi-Salı günleri 19.30 kadar, Hüdavent Hatun ASM :Salı ve Çarşamba günleri 19.30 kadar,AÇŞAP ASM:Pazartesi –Salı- Çarşamba –Perşembe günleri 19.30 kadar,’’

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)