Bebeklere 6 Yaşına Kadar Sağlık Takibi

Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, yeni doğan bebekleri 6 yaşına kadar sağlık açısından takip ettiklerini söyledi.

SAĞLIK 18.04.2018, 09:39 18.04.2018, 09:50
Bebeklere 6 Yaşına Kadar Sağlık Takibi

Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, yeni doğan bebekleri 6 yaşına kadar sağlık açısından takip ettiklerini söyledi. 

'Büyümenin İzlenmesi Haftası' dolayısıyla açıklama yapan Değirmencioğlu, bebeklere  yönelik sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. "Sağlık il müdürlüğümüze  bağlı aile hekimlerimiz ve aile sağlığı elemanlarımız kendi bölgelerinde bulunan tüm bebekleri doğdukları günden itibaren düzenli aralıklarla izlemektedirler" dedi.

Değirmencioğlu; "Aile hekimlerimiz bebeği ilk 3 ay içerisinde tespit etmekte, annenin sağlığı ve bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için gebeliği boyunca anneyi en az 4 kez izlemektedirler. Bebekler dünyaya geldikten sonra aile hekimlikleri tarafından ilk izlemi hastanede olmak üzere, 1 yaşına gelene kadar toplam 9 kez izlenir. Bir yaşından sonra 6 ayda bir, 3 yaşından sonrada yılda bir kez, 6 yaşına kadar çocuklar takip edilir. İzlemlerde kilo artışı, boy uzaması, kemik gelişimi, diş gelişimi, psikososyal gelişim ve duyu organlarının gelişimi takip edilir."

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)