Grip Uyarısı Var, Eczanelerde Aşısı Yok

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşları grip konusunda uyarılarda bulunurken, vatandaşlar grip aşısı bulamadıkları için aşı yaptıramadıkları dile getirerek sağlık müdürlüğüne tepkide bulundular.

SAĞLIK 30.01.2020, 12:50 30.01.2020, 23:18
Grip Uyarısı Var, Eczanelerde Aşısı Yok

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşları grip konusunda uyarılarda bulunurken, vatandaşlar grip aşısı bulamadıkları için aşı yaptıramadıkları dile getirerek sağlık müdürlüğüne tepkide bulundular.

Haber: Yaşar Gül - Niğde Anadolu Haber Gazetesi - ÖZEL

Havaların soğumasıyla ve grip vakalarının artması nedeniyle vatandaşları uyarmaya devam eden Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde de yaptığı açıklama ile tekrardan uyarıda bulunmuştu.

Müdürlük tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer almıştı; ‘‘ Vatandaşlarımız hasta kişilerle aynı ortamda bulunmamalıdırlar. Hasta kişiler maske takmalıdırlar. Hasta olan kişi ile sarılmaktan kaçınarak temasta bulunmayın. Tokalaşmalar yapmayız. Bol sıvı alınmalı ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Gripten korunmak için tek kullanımlık mendil kullanılmalıdır. Vatandaşlarımız bu önerileri dikkate alırlarsa hastalıktan korunmuş olacaklardır.’’ denilmişti.

Bu açıklamalardan sonra vatandaşlar eczanelerde grip aşısının bulunmadığını söyleyerek İl Sağlık Müdürlüğüne tepki gösterdiler.

Niğde’deki eczanelerden aşı almak isteyen vatandaşlar eczanelere gittiklerinde aşı bulmayınca geri dönmek zorunda kalıyorlar.

NİĞDE’DE ECZANELERDE GRİP AŞISI YOK

Eczanelerdeki aşıların olmayışı ile ilgili bilgi veren Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, diğer yıllara göre aşının bir miktar geldiğini ve ihtiyacı karşılamadığını söyledi.

Başkan Nihat Öztürk, ‘‘Grip aşıları her yıl normalde 1 Ekim tarihi itibariyle başlar ve ekim ayının sonu itibariyle sona erer. Vatandaşlarımız kış mevsimine girmeden özelikle Kronik hastalar için aşılarını yaptırırlardı. Bu sene ne yazık ki, bir miktar aşılar eczanelere verildi.  Ancak verilen bu miktar vatandaşlarımız ihtiyacını karşılamadı.  Şu anda eczanelerimizde hazırda grip aşısı yok. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu temin edemedikleri için grip aşısını yaptıramadılar ’dedi

VATANDAŞLARTAN GRİP TEPKİSİ

Grip aşılarının tedarikleri konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu belirten vatandaşlar, ‘‘Eczanelerde bulamıyoruz, devletin ödediği grip aşısını, muadil grip aşıları var fiyatları dudak uçuklatıyor, birde Sağlık bakanlığı ve İl Müdürlüğü gripten korunun uyarısı yapıyor, biz ilacı bulamıyoruz ki bu gripten korunalım.’’ diyerek  tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)