Gültekin’den Sahte İlaç Uyarısı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, piyasada koronavirüse karşı etkili yalanları ile sahte gıda takviyesi ve ilaçlar satıldığını belirterek, vatandaşları uyardı.

SAĞLIK 23.03.2020, 15:31 23.03.2020, 15:32
Gültekin’den Sahte İlaç Uyarısı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, piyasada koronavirüse karşı etkili yalanları ile sahte gıda takviyesi ve ilaçlar satıldığını belirterek, vatandaşları uyardı.

Sahte gıda takviyeleri ve sahte ilaçların salgın hastalıklar kadar tehlikeli olduğunu belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gülketin, “Koronavirüs salgını nedeniyle gıda takviyesi ürünlerinin satışlarında artış yaşanıyor. Ancak içeriğine ve markasına dikkat edilmeden satın alınan bu gıda takviyeleri nedeniyle hem sağlınızı riske hem de paranızı çöpe attığınızı bilmenizi isterim” dedi.

SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN

Ak Parti Niğde Milletvekili Eczacı Selim Gültekin, son günlerde her alanda olduğu gibi gıda takviyesi ürünlerde de kriz fırsatçılarının sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “Kriz fırsatçılarının piyasaya sürdüğü merdiven altı sahte ürünler koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşlarımızın sağlığını riske atmaktadır.

Eczaneler dışında satılan bu ürenler, merdiven altında, sağlıksız koşullarda üretilmiştir. Bitkiseldir, doğaldır, zararsızdır, gıda takviyesidir vb. denilmesine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığımızın yaptığı denetimler sonucunda içeriğinde kimyasal ürünlerin yanı sıra ilca etken maddelerinin de olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımız bu ürünleri alırken ve kullanırken bir kez daha düşünmeli ve sağlığını riske atmamalıdır” şeklinde konuştu.

HER BİTKİ MEDİKAL AMAÇLI KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR

Her bitkinin medikal amaçlı kullanıma uygun olmadığını belirten Gültekin, “Doğru bitki seçimi uzman kişilerce yapılmış olmalıdır. Medikal amaçlı kullanılacak bitki uygun şatlarda yetiştirilmiş, doğru konsantrasyonların sağlanması için her hasadı kendine uygun zamanlarda yapılmış olmalıdır. Hasat sonrası uygun kalite koşullarında saklanmalı, zararlı mikroorganizmalardan arındırılmalıdır.

Vücudumuz için oldukça zararlı böcek ilaçlarından mutlaka temizlenmiş olmalıdır. Bu sürçleri hakkında bilgi sahibi olmadığımız bitkiler, sağlıktan çok zarar vermektedir. Merdiven altında sağlıksız olarak üretilen bu ürünlerin yetiştirilmesinin ne kadar sağlıklı olabileceği konusunu da halkımızın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

ECZACINIZA DANIŞMADAN ALMAYIN

Ak Parti Niğde Milletvekili açıklamasının devamında, Türkiye’de koronavirüs vakaların görülmesinin ardından bu ürünleri ürete bazı firmaların salgını fırsata çevirmeye çalıştığını belirterek; “Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ünlü isimlerin, Tarım Bakanlığı’nın ‘Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi’nde olmayan ürünleri, koronavirüsüne karşı etkili olduğu iddiasıyla reklamını yaparak savunduklarını ve vatandaşlarımızı yanlış yönlendirdiklerini üzülerek izlemekteyiz. Buradan bu reklamı yapan ünlülerimizi de uyarıyorum, bilinçsizce yapılan bu reklamlar, halk sağlığına yönelik bir suçtur, lütfen bu suça alet olmayın ve bu tür reklamları yapmaktan vazgeçin.

Ayrıca, internet üzerinden sağlıkla ilgili herhangi bir gıda takviyesi ya da ilacın alınması asla uygun değildir. Sağlık sisteminin bir halkası olan eczanelerimiz bunun için vardır. Lütfen eczacılarınıza danışmadan bu tip alışveriş yapmayın. Bu ürünler doktorlarımız, eczalarımız ve sağlık uzmanlarımızın danışmanlığında kullanılmalı. Eczanelerimiz toplumun bir adım ötesindeki birincil danışma noktası olarak çok hayati bir konumdadır ve vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmaktadır. Sağlığınıza zarar verebilecek bu durumları gözünüzle göremeyebilirsiniz, ama uzun dönemde vücudunuzda hissedersiniz” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZE DESTEK OLALIM

Herhangi bir doktor veya eczası kontrolü ve onayı olmadan, hiçbir tetkik ve tahlil yapılmadan, kolayca ulaşılabilen bu ürünlerin, kişilerin kronik rahatsızlıklarını tetikleyerek komaya ve vücutta geri dönülmez hasarlara neden olabileceğini belirten Ak Parti Niğde Milletvekili Eczacı Selim Gültekin, “Bu sözde ilaç ve benzeri ürünler sağlık problemlerine ve ölümlere yol açtığı kadar, aynı zamanda hızla büyüyen bir dolandırıcılık faaliyetlerinin parçası haline de gelmiştir. Vatandaşlarımızı, bu tip ürünlere ve kişilere karşı mücadelede devletimize destek olmaya davet ediyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımızın 174 Alo Gıda Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı whatsapp ihbar hatlarına yapacakları ihbarlar ile ülke sağlımızı korumaya yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Unutmayalım! Hekimler, eczacılar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanları sizin için görev başında sizde evde kalın” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)