Hastanede Hacamat ve Hirudo Terapi Merkezi Açıldı

Niğde Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Niğde Çocuk hastanesi içerisine Hacamat ve Hirudo terapi merkezi açıldı. SGK’nın karşılamadığı Hacamat ve Hirudo terapi için hastalar50 ile 55 TL karşılığında bu terapi merkezlerinden faydalanabilecek.

SAĞLIK 16.05.2017, 16:51 16.05.2017, 16:51
Hastanede Hacamat ve Hirudo Terapi Merkezi Açıldı

Niğde Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Niğde Çocuk hastanesi içerisine Hacamat ve Hirudo terapi merkezi açıldı. SGK’nın karşılamadığı Hacamat ve Hirudo terapi için hastalar50 ile 55 TL karşılığında bu terapi merkezlerinden faydalanabilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Fatih Balcı; “ Burası geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezi.  Eğitim ve araştırma hastanesi olması nedeniyle ilerleyen dönemlerde burada uygulama ve uygulayıcı eğitimi verme imkânımız olacak. Burası yaklaşık 1 ay önce inşa edilip işlemleri tamamlandı. Bakanlık iznine tescillen bugün itibariyle hizmete girmiştir. Ünitemiz yıllardır Peygamberimizin sünneti olan Hacamat ve Hirudo terapi yani sülük tedavilerinin uygulanacağı bir merkez. Burada bu tedavilerle birlikte Niğde’de Kamu anlamında bir farklılık daha yapılmış olacak. Bilindiği gibi böyle bir ünite hastane bünyesinde yoktu. Bu uygulamalar Hacamat ve Sülük tam bir tedavi edici olarak düşünmemek lazım. Bunlar uygulanan yöntemler ve bilimsel çalışmalarda etkinlikleri kanıtlanmış yöntemlerdir. Özellikle Türkiye dışında yurt dışında bununla ilgili yapılmış çalışmalar var. Ancak buradaki uygulamamız normal pozitif tıbba destek amacıyla uygulanacak yöntemler” dedi.

HACAMAT VE HİRUDO TERAPİ BİR SIHHATİ VE SAĞLIĞI KORUMA YÖNTEMİ

Hacamat bilindiği gibi bir tedaviden öte bir sıhhati ve sağlığı koruma yöntemi olarak da bakıla bilinir diyen Balcı; “Hirudo terapinin direk bir ilaç enjekte etmek gibi etkileri de var. dolayısıyla şimdilik Hirudo terapi ve Hacamat terapisi uygulaması yönünde bu iki merkez açıldı ve hizmet vermeye başladı. İlerleyen dönemlerde buna Apoterapia gibi değişik alternatif tıp yöntemleri eklenerek bu merkez gelişmiş ve faydalı bir hale gelmiş olacaktır” diye konuştu.

HASTANEDE 50 İLE 55 TL’YE HACAMAT VE HİRUDO TERAPİ

Balcı; “Burada 3 kabinimiz bulunmakta ve gerektiğinde dört kabine çıkabilecek şekilde tasarlandı. İçinde sadece kupa terapisi uygulaması için odalarımızda birer sedye bulunmakta ve ama perde ile aynı anda iki hasta alınabilecek düzeyde düzenlemeler yapıldı. Günde yaklaşık 20 ile 30 hastaya hizmet verebilecektir. Şuan bu yeni açılan ünitemizde 1 sağlık personelimiz var, onun dışında bir tıbbi sekreter bulunacak ve hekimle birlikte toplam üç kişi görevlendirilecek. Bu tedavileri SGK karşılamıyor ve ancak bu işlem Kamu satış işlemine göre gerçekleştiriliyor. Onunda fiyatı değişmekle birlikte şuan 50 ile 55 TL arasında bir fiyat olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)