Kanseri Sporla Yendi

Niğde’de 2003 yılında mide kanserine yakalanan Kadir Kara, hastalığını spor yaparak yendi.

SAĞLIK 26.09.2017, 17:34 26.09.2017, 17:35
Kanseri Sporla Yendi

Niğde’de 2003 yılında mide kanserine yakalanan Kadir Kara, hastalığını spor yaparak yendi.
Niğde Merkez Şehitler Mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki Kadir Kara, 2003 yılında yakalandığı mide kanserini spor yaparak yendi.

Emekli öğretmen Kadir Kara 70 yaşında olmasına rağmen son yıllarda veteranlarda yarı maraton ve tam maraton koşuyor. 

Kadir Kara; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde yaz-kış, soğuk-sıcak demeden günde 2 saat spor yapıyorum. Ayrıca Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu, Polis Okulu ve Askeri okullara hazırlanan gençlere fahri atletizm danışmanlığı yapıyorum. Sporun her şeyden önce kaliteli ve sağlıklı yaşamak için yaşı yok” dedi.

Kadir Kara, “ 25 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra emekli oldum. 3 yaşından beri sporla ilgileniyorum, yıllarca futbol oynadım. 1986 yılında çapraz bağlarımdan ameliyat oldum ve sakat kaldım. Şansızlık peşimi bırakmadı. 2003 yılında mide kanserine yakalandım. Kanser olduktan sonra da sporu bırakmadım. Spora olan tutkum sayesinde çaresi zor bulunan mide kanserine yakalandım, Fakat onu da spor yaparak yendim. Eşim, dostum ve arkadaşlarım kansere yakalandığımda benim yüzüme bakarak sarardın, öleceksin gibi laflar ettikleri halde, kendi kendimi motive ederek hastalıkla mücadele etmeye uğraştım” dedi.

5 Şubat şehir stadyumu atletizm pistinde her gün 50 tur koşan 70’lik ihtiyar delikanlı Kadir Kara; “bu zamana kadar 70’e yakın tam ve yarı maraton koşularına katıldım. Bu zamana kadar katıldığın maraton koşularında Türkiye 1. Ligi, 2.’ligi ve Türkiye 3.’lüğüm bulunmaktadır. En son 69-74 yaş arası İzmir ilinde düzenlenen maratonda Türkiye 3.’sü oldum” dedi.

Kara; “ 12 yıl önce kanser hastalığına yakalandım. O zamanlar midemin 4/3’ünün alındığı ve tedavimin sürdüğü dönemlerde dahi spor yapmaktan vazgeçmedim. Ailemin, doktorumun ve spor camiasının verdiği moral ve motivasyonla ayrıca kendi azmimle spor yaparak kanseri yendim. İzmir ilinde düzenlenen maratonda Türkiye 3.’sü, Karacabeyde düzenlenen 15 metrelik koşuda Türkiye 1.’si, Şanlıurfa ilinde düzenlenen maratonda Türkiye 1.’si ve İstanbul ilinde düzenlenen maratonda 10 defa koştum. Gençlerimize buradan her boş vakitlerine spor yapmalarını öneriyorum” diye konuştu.

Herkese spor yapmayı tavsiye eden ve sporu bıraktığı zaman tüm sağlığını kaybedeceğini düşünen Kadir Kara, “Şu anda 70 yaşındayım. 70 yaşımda olmama rağmen maraton koşmaktayım. Avrasya maratonunda üçüncülüğüm var. Ben kanseri bu sporla yendim ve kanser olmama rağmen kürsüye çıkacak durumda olduğuma inanıyorum. Koşmayı ve sporu bırakırsam sağlığımı kaybedeceğimi iyi biliyorum. Herkese sporu tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)