Niğde’de İlk Kez Lazerle Bel Fıtığı Ve Kırık Ameliyatı Yapıldı

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesinde ilk defa lazerle bel fıtığı ve kırık ameliyatı gerçekleştirildi.

SAĞLIK 12.02.2018, 17:20 12.02.2018, 17:21
Niğde’de İlk Kez Lazerle Bel Fıtığı Ve Kırık Ameliyatı Yapıldı

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesinde ilk defa lazerle bel fıtığı ve kırık ameliyatı gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir eğitim araştırma hastanesinde 3 hasta Ortopedi uzmanlarının katıldığı lazerle bel fıtığı beldeki kırıkların lazerle Dejeneratif Skolyoz (Erişkin Skolyoz) ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Niğde Ömer  Halisdemir eğitim araştırma hastanesinde  Bünyesinde Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Bülent Çelik  ve  Niğde’de görev yapan Ortopedi ve travmatoloji uzman doktorları Übeydullah Sevgili, Burak Gürer, Sinan Sarı, Deniz Erkmen , Halil İbrahim Öcalan , Bayram Yolcu, Özgün Karakuş ile birlikte  il kez lazerli Lazerli Epiduroskopi Yöntemi yani kapalı yöntemle lazerle küçültülmesi, kifoplasti beldeki çökme kırıkların kapalı yöntemle tedavisi, dejeneratif skolyoz ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Ameliyat sonrasında ortopedi uzmanları ortak yaptıkları açıklamada şunları söylediler ‘ Epiduroskopi ve kifoplasti ameliyatları lokal anestezi altında kapalı şekilde başarılı şekilde gerçekleştirilmiş olup hastalar 3 saat gözlem sonrası ayakta taburcu edilmiştir. Lazerli epiduroskopi sakral hiatus denilen açıklıktan lokal anestezi altında kapalı olarak bir kanul vasıtasıyla ucu dışardan hareket edebilen bir kamera sistemi ile girilmektedir. Fıtık görüntülenerek lazerle küçültülme işlemi yapılmaktadır. Daha önce bel fıtığı ameliyatı olup şikâyetleri geçmeyen ve Mr görüntülerinde yapışıklıklar tespit edilen hastalarda yapışıklıkların açılması için kullanılmaktadır. Epiduroskopi lokal anestezi altında yapılmaktadır. Hasta uyanık iken yapılmakta hastadan geri bildirim alınarak işlem sürdürülmektedir. Kullanılan lazer YAG lazer olup son derece güvenli bir lazerdir. Hedeflenen bölgeler buharlaştırılmaktadır. Hastalar 3 saat gözlem sonrası yürüyerek taburcu olmaktadır. Bu işlemden sonra hastalarımıza 3 hafta korse kullanmasını öneriyoruz. Bu ameliyatı hastanemizde 3 yıldan beri yapmaktayız Değerli hocamızdan lazer kullanımı ile ilgili tecrübelerinden faydalandık. Çok keyifli ameliyatlar yaptık Hocamıza Niğde’deki ortopedi uzmanları olarak teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)