AK Parti Teşkilatı Yerel Yönetimleri Değerlendirdi

Ak Parti Niğde İl Başkanlığı, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısını Çiftehan'da gerçekleştirdi.

SİYASET 13.11.2017, 17:10 13.11.2017, 17:10
AK Parti Teşkilatı Yerel Yönetimleri Değerlendirdi

Ak Parti Niğde İl Başkanlığı, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısını Çiftehan'da gerçekleştirdi.

2 günlük kampa, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan,  Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna,  AK Partili Belediye Başkanları , İlçe Başkanları,  Belde Başkanları,  Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

2019 yılı seçimlerine kadar belediyelerin yapması gereken çalışmalar değerlendirildi ve önemli sunumlar yapıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Finans Bilim Platformu Genel Sekreteri Prof.Dr. M.Başaran Öztürk, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılarak "Makro Boyuttan Türkiye'ye" konulu sunum yaptı.

Programın açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin yaptı. Peşin, ‘’ Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Kocaeli Milletvekilimiz Sayın İlyas ŞEKER ile Belde ve İlçe Belediyelerimizde yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz ziyaretlerde, meclis üyelerimiz ile bir araya gelmemiz, ilimizi imar eden Ak Parti ailesinin birbirini yakinen tanıması, kaynaşması gerektiği ve birkaç konuda da bilgi vermemiz gerektiğini gördük ve İlimizde ilk olacak bu toplantıyı yapma kararı aldık’’ diyerek toplantının amacına değindi.

50+1 HEDEFİ İÇİN BELEDİYELERİMİZE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR.

Peşin konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’ Ak Parti’nin hedefi belli arkadaşlar. 2023 , 2071 . Bu hedeflere ulaşmak için 2019 seçimlerine çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. 50+1 hedefi için belediyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Sizlerin yapacağı ufak bir yanlış davranış, eksik hizmet, kırılan gönüller bu davanın sekteye uğramasına sebep olur. Bizler Ak Parti Belediyeleri olarak hiçbir partiyle değil, sadece kendimizle yarışıyoruz. Bizi diğer partilerle kıyas etmeleri sadece bizlere birer hakaret olur. Asla bizler diğer partilerin belediyeleri ile kıyas edilemeyecek şekilde büyük hizmetlere imza atıyoruz. Bizler, yerel yönetimleri ne için kurduk! Vizyon ve refah üzerine. Yani, marka şehirler oluşması, insana ve şehre saygılı bir yönetimin oluşturulması en büyük hedefimiz. Bu yüzden yerel yönetimlerin, belediyelerimizin, il genel meclisimizin görevi çok çok değer arz etmektedir. Rakam olarak 1397 Belediye var, bunların 884’ü Ak Parti belediyesi, 51 İl Genel Meclis Başkanından 37’si de yine Ak Partiye ait. Yani il genel meclisindeki yüzdelik oran daha yüksek. Köylerimize hizmet götürmede, benim Meclis Başkanlığı yaptığım dönemde de büyük çalışmalar yapmıştık. Şimdiki görev alan arkadaşlarımızda bu başarıyı devam ettiriyorlar.  Bizim belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizden beklentimiz,  şehirlerine yük olan değil şehirlerinin yükünü omuzlayan, mazeret değil çözüm üreten, AK Parti'nin yüzünü ağartan hizmetler ortaya koyan kişiler olmalarıdır. Bugün Türkiye, milletlerin tarihlerinde belki yüz yılda bir yaşadıkları kritik bir dönemden geçiyor. Bu dönemde yapacağımız tercihler, hayata geçireceğimiz çalışmalar bizden sonraki nesillerin hayatını doğrudan etkileyecektir. Şayet doğru tercihlerde bulunur, doğru ve güzel işler yaparsak 2053 ve 2071 Türkiye'si tam da hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz gibi bir Türkiye olur. Bu duygu ve düşüncelerle kamp programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm yetkili arkadaşlarımıza görevlerinde üstün başarılar diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum’’ dedi.

Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna kürsüye geldi ve; ’Yapılan toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önemli çalışmaların önünü açacak bu toplantımız ilimiz için hayırlar getirsin’’ dedi.

İLİMİZ İÇİN SİNERJİ OLACAK

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, ‘’Bu toplantımız tüm belediyelerimiz için bir sinerji oluşturacaktır. Edindiğimiz yeni bilgileri çalışmalarımıza aktararak ilimizin gelişmesine önemli katkılar sunacak. Böyle verimli bir toplantıyı gerçekleştirdiği için İl Başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

DAVRANIŞLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZI ETKİLEMEKTEDİR

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak şu ifadelerde bulunu; ‘’Belediye Başkanlarımız, belediye ve il genel meclis üyelerimizin yaptığı her tavır ve davranış doğrudan Cumhurbaşkanımıza kadar ulaşan bir yapıyı teşkil eder. Neden? Çünkü Ak Parti’yi temsil etmesi için seçilen bu arkadaşlarımızın tüm davranışı Genel Merkezimizle doğrudan irtibatlıdır. Bizler halkımıza hizmeti şiar edinen bir partiyiz. Bu yüzden insanlara dokumak, onların bulundukları ortamlarını imar etmek zorundayız. Sadece hizmetler değil, gönüllerini de alarak bu çalışmalarımızı yürütmeliyiz. 2019 yılında ilk olarak yerel seçim yapacağız. Bu seçim bizler için çok çok önemli. Bugün burada edineceğiniz yeni tecrübeler çalışmalarınıza ivme katacaktır. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve teşkilatlarımızın tüm kademelerine çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

KALKINMA YERELDEN BAŞLAR

Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, sunumundan önce bir konuşma yaptı ve konuşmasında; ‘‘Burada ağırlıklı yerel yönetimler var. Değerli belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz. AK Parti olarak genel iktidarda olduğu gibi yerel de de büyük hizmetler yaptık. 2004 yılında AK Parti yönetiminin seçimlerinde ‘Kalkınma yerelden başlar’ demiştik. Gerçekten 2004 yılında AK Parti olarak belediyeleri aldığımızda ağırlıklı olarak yaptığımız çalışmalar. Aldığımız ilçelerimiz, beldelerimizin en azından alt yapıları konusunda kalkındırmaktı. Bu konuda güzel işler yapıldı. İllerin, ilçelerin ve beldelerin büyük bir çoğunluğunun problemleri çözüldü. Birçok kentimiz Avrupa’daki şehirlerden ve kentlerle yarışır konuma geldi. Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de bu örnekleri çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Niğde İl Başkanımızın da söylediği gibi yaklaşık iki haftadan beri Niğde’deyiz. Artık Niğdeli olduk. 2019 yılında artık Niğde ile ilgili düşüncelerimde olabilir. İlimizi gezdik, ilçelerimizin bir kısmını gezdik ve kalanları da gezmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Daha sonra, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Finans Bilim Platformu Genel Sekreteri Prof.Dr. M.Başaran Öztürk, "Makro Boyuttan Türkiye'ye" konulu bir sunum yaptı.

İkinci sunum, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker’in "Ak Parti hareketi yerel yönetim vizyonu ve meclis üyeleri görev ve sorumlulukları" konulu oldu.

Akşam saatlerinde ise, bazı İlçe Belediye Başkan ve meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları ile Meclis Üyeleriyle özel görüşmeler yapılarak istişarelerde bulunuldu. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)