Ak Parti’nin Siyaset Akademisi Başlıyor

AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Siyaset Akademisi yeni dönem kayıtlarının başladığını bildirdi.

SİYASET 15.01.2018, 16:42 15.01.2018, 16:43
Ak Parti’nin Siyaset Akademisi Başlıyor

AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Siyaset Akademisi yeni dönem kayıtlarının başladığını bildirdi.

Peşin yaptığı yazılı basın açıklamasında, 18. dönemi başlayacak olan siyaset akademisinde, "1919'dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe" eğitim programı kapsamında, "Dünya 5'ten büyüktür", "2023 Vizyonu" ile "Yerli ve Milli Ekonomi" konularının tartışılacağını belirtti.

Mahmut Peşin; Siyaset Akademisinin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle AK Partinin Türk siyasi tarihine kazandırdığı çok önemli yeniliklerden biri olduğunu belirtti.

Peşin açıklamasına devam ederek şu ifadelerde bulundu; "Hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir. Hiçbir siyasi parti üyeliği, parti mensubiyeti, başka bir siyasi partiye üyelik olsa bile Siyaset Akademisine katılım bizim için önemlidir ve bu konuda bir engellimiz söz konusu değildir. Siyaset akademisinde konusunda uzman hocalarımız ders vereceklerdir. Genel Merkezimiz ilkini 2008'in Ocak ayında başlattı ve bu zamana kadar60 bine yakın insanımız eğitim aldı."

Peşin; "2019'dan 2023'e hiçbir gaflete fırsat vermeden yürümeliyiz. Bu doğrultuda 18. Dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması '1919’dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe' olarak belirlenmiştir. Bu dönemdeki temel konular arasında Cumhurbaşkanımızın Dünya 5'ten büyüktür anlayışı, 2023 Vizyonu ile yerli ve milli ekonomi olarak belirlenmiştir. Bu konular üzerinde teorik ve uygulamalı olarak ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir. Tecrübe en büyük derslerden birisidir. Bu sayede teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlarımız siyasetin üst kademelerinde görev yapmış değerli kişilerin tecrübelerinden faydalanabileceklerdir. Bunların dışında bu sene müfredatımıza daha önce olmayan irfan dersleri de eklenmiştir. Bu derslerde Mevlana, Ahmed Yesevi, Yunus Emre gibi büyüklerimizin öğretilerine değinilecektir."

Siyaset Akademisine katılım başvurularının 8-19 Ocak tarihleri arasında Ak Parti Niğde İl Başkanlığına yapılacağını belirten Peşin; "Siyaset Akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. Katılımcıların derslere yüzde 70 oranında devam zorunlulukları vardır ve katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabi tutulacak olup, sınav sonuç sıralamasına göre katılım veya başarı belgesi alacaklardır. Ayrıca dereceye girenler ödüllendirileceklerdir.” dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)