Akkaya Barajının Kirlenmesine Dündarlı Ve Kızılca Dereleri De Eklendi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de Niğde’de kirlenen baraj ve dereleri gündeme taşıdı.

SİYASET 29.01.2020, 16:07 30.01.2020, 23:22
Akkaya Barajının Kirlenmesine Dündarlı Ve Kızılca Dereleri De Eklendi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de Niğde’de kirlenen baraj ve dereleri gündeme taşıdı.

Niğde ilinde çevre sorunları devam ettiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘‘Niğde Bor arasındaki sulama amaçlı kullanılan Akkaya Barajı'nın suyunda canlı yaşamıyor. Üniversitenin yanında baraj kokusu kenti sarıyor. AKP iktidarı, on yıldır "Çözdük." "Çözüyoruz." diyor, sorun devam ediyor. “dedi.

DÜNDARLI SULAMA SUYU KİRLENİYOR
Dündarlı Kasabasında sulama suyuna kanalizasyon karıştığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde merkez Dündarlı kasabasında ise kanalizasyon sulama suyuna karışıyor. Dündarlı halkı bahçelerine akan suya kanalizasyonun karışmasından tedirgin, bir an önce önlem alınmasını takipçi satışı istiyorlar. Bunun için de kanalizasyona arıtma tesisinin yapılmasını bekliyorlar. “diye konuştu

KIZILCA DERESİ KİRLENDİ
Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kızılca Köyü deresini de mecliste dile getiren Milletvekili Gürer, “Niğde ili Bor ilçesi Kızılca köyünün deresinde de artık canlı yaşamıyor, çevre kirliliği had safhada. Çevre ve Şehircilik Bakanının Niğde'deki çevre kirliliği sorunlarıyla ilgilenmesini temenni ediyorum. “dedi.
BEYAĞIL KÖYÜ İÇME SUYUNDA RİSK VAR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Akkaya Barajı, Dündarlı Sulama suyu ve Kızılca Köyü deresini TBMM dile getirirken Ulukışla İlçesine bağlı Beyağıl Köyündeki içme suyunun kuyularının da risk altında olduğunu söyledi. Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘‘ Niğde ili Ulukışla İlçesi Beyağıl Köyü içme suyu kuyularının bulunduğu yerde Niğde il özel idare atık toplama yerinindi ileri ki aşamada içme suyu için risk yaratabileceğine de dikkat çekti. Bir an önce Niğde il özel idare atık tesisi buradan taşınmalı ve içme suyu için risk olmayacak bir yere kurulmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (2)
Bayram Çaknak 4 yıl önce
Niğde yapılan pıröjeler içinde BOLKAR dağlarıdarboğaza ve kayak merkezi de dahilmi
Abdullah yılgın 4 yıl önce
Helal olsun vekilim senden başka bu dundarliyi gündeme getiren olmadi ama akp millet vekileri sadece dundarliyi seçimden seçime geliyorlar onlarda vekil sizde vekilsiniZ Allah'ım senden razı olsun