Bakanlıktan Niğde’ye 64 Projeye 64 Milyon TL Destek

Niğde Ak Parti Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve TBMM Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Komisyonu Başkanı' Erdoğan Özegen yaptıkları ortak basın açıklamasında , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 64 projenin Kabul edildiğini belirttiler.

SİYASET 30.03.2018, 09:33 30.03.2018, 09:34
Bakanlıktan Niğde’ye 64 Projeye 64 Milyon TL Destek

Niğde Ak Parti Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve TBMM Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Komisyonu Başkanı'  Erdoğan Özegen yaptıkları ortak basın açıklamasında , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 64 projenin Kabul edildiğini belirttiler.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Niğdemizden Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 12. Etap Ekonomik Yatırımlar kapsamında müracaat eden projelerden 64 tanesi kabul edildiğini kabul edilen projelerin toplam bedelinin 64.000.000 TL olduğunu belirten Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen; “İlimizin kalkınması için önemli olan 64 proje ile 1. Bitkisel Üretim (11), 2. Çelik silo (2), 3. Hayvansal orjinli gübrü (1), 4. Hayvansal ürün işleme (1), 5.Kırsal turizm yatırımlar (1), 6.Soğuk hava deposu (4), 7. Tarımsal üretime üretime yönelik (10), 8. Çiftlik faaliyetlerini geliştirme (34), olmak değişik alandaki projeler desteklenmiştir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet E. Fakıbaba ile yapmış olduğumuız görüşmelerde ilimizin tarım şehri olması nedeni ile kaynak ve yatırımlarda ilimize öcelik verilmesini talep etmiştik. Niğdemizin kırsal kalkınma alanında desteklemeler devam edecektir.”dediler.

 

Kavaklıoğlu ve Özegen, Kırsal Kalkınma Projelerinin; Ak Parti Hükümetlerimiz tarafından ortaya konulan Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca; doğal kaynaklar ve çevrenin  korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması,  yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulduğunu belirtti.

Niğde’mizin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarımıza ve projeleri üretmeye devam edeceğini belirtilen Milletvekili Kavaklıoğlu; “Kabul edilen projeler ve bu projelere aktarılacak olan kaynaklar ile ilimiz ekonomisi canlılık kazanacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dediler.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)