Bor eski Devlet Hastanesi TBMM gündeminde

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, harabeye dönen Bor ilçesindeki eski Devlet Hastanesi binasını, Sağlık Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

SİYASET 27.07.2021, 15:51
Bor eski Devlet Hastanesi TBMM gündeminde

Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fahrettin Koca, binanın Bor Kaymakamlığı ve Milli Emlak Şefliği’ne teslim edildiğini belirtti. 

NEDEN SAHİPSİZ KALDI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1937 yılında 2 blok olarak inşa edilen ve 1990 ve 1998 yıllarında da 2 blok daha ilave edildikten sonra, ilçeye yeni devlet hastanesi yapıldığı için 2018 yılında boşaltılan Bor Devlet Hastanesi’nin eski binasını, Meclis gündemine getirdi. 

Gürer, Sağlık Bakanı Koca tarafından açıklanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Niğde ili Bor ilçesi Dink Mahallesindeki Devlet Hastanesi Binası, yeniden bina yapılıp taşınma sonrasında "sahipsiz" kalmış olup cam çerçevesi kırılmaya, dört katlı bina tahrip edilmeye başlamıştır. Bu bina kullanılabilir bir yapı olmasına rağmen neden tahrip edilmesi seyredilmektedir? Bu bina yeniden değerlendirilecek midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. 

2018’DE YENİ HASTANE AÇILDI 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Koca, Bor İlçesi Dink Mahallesindeki Devlet Hastanemiz 231 ada, 12 parselde kayıtlı 4100 metrekare taşınmaz üzerine yapıldığını ifade ederek, “. A-B bloklar 1937, C blok 1998 yıllarında yapılarak birbirine entegre edilmiştir. 231 ada, 5 parsel üzerindeki D blok ise 1990 yılında yapılarak entegrasyonu sağlanmıştır” açıklamasında bulundu. 

KAYMAKAMLIK VE MİLLİ EMLAK’A DEVREDİLDİ 

Bakan Koca, “Mevcut binalar günümüz deprem yönetmeliklerine ve halkımıza hizmet sunumunda yetersiz kaldığı için Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol ve Bor İlçesi Kayaaltı Mevkii 6 ada, 46 parsel üzerinde bulunan 17.016,53 m2 taşınmaz üzerine Bakanlığımızın hizmet politikalarına ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak bir hizmet binası yaptırılmış olup, 2018 yılında halkımıza hizmete açılmıştır. Eski taşınmazın Bakanlıkta olan tahsisinin kaldırılarak Bor Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğine 23.10.2018 tarihinde teslim edilmiştir. Binanın bir kısmı ise Bakanlığımızca Bor 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermektedir” dedi. 

CHP’li vekil Gürer, “AKP döneminde birden çok hastane ve sağlık ocağı binası boşaltıldı. Kimi yıkıldı kimi harap durumda. Niğde Sigorta Hastanesi gibi TOKİ konut alanı olanda var. Yakın dönemde yapılan çok sayıda yapı bu süreçte devre dışı bırakıldı. AKP bir dönem izlerini siliyor ancak geçmişte birden çok hastanede sağlanan hizmeti bir yere toplasa da halen çevre illere hasta sevk durumu devam ediyor” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Hikmet okçuer 3 yıl önce
Yeni yapılan hastane 70. Yataklı olup eski hastanede 70 yataklı idi binalarıda debreme dayanıklı idi ben yaptım oldu zihniyetiyle luzumu yokken yenisi yaptırılarak inşaatçılara içinin mefruşatını yapanlara iş çıkarmaktan başka bir ilgisi yoktur yazık israf edilen paraya