ERDOĞAN: KANDİLE OPERASYONLARIMIZI BAŞLATTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Artık en büyük bataklığı kurutmak lazım. Kandili terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz” dedi.

SİYASET 11.06.2018, 17:27 11.06.2018, 17:28
ERDOĞAN: KANDİLE OPERASYONLARIMIZI BAŞLATTIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Artık en büyük bataklığı kurutmak lazım. Kandili terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen mitingde, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerde vatandaşlara Cumhur İttifakı, milletvekilliği seçiminde de Ak Parti’ye daha güçlü destek vermeleri çağrısında bulundu. 
BÖYLE BİR NİĞDE GÖRMEDİM
Büyük coşku eşliğinde sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Niğde bambaşka, buradan Niğde’nin tüm ilçelerinde köylerinde yaşayan Niğdeli kardeşlerimi selamlıyorum. 16 yıldır Niğde’ye gelip gidiyorum ama böyle bir Niğde görmedim” dedi. 
KANDİL’DE OPERASYONUMUZU BAŞLATTIK
Niğde Mitinginde yaptığı konuşmada, biz Mehmetimizi, Mehmetçiğimizi sadece toprağa ve tarihe değil, kalbimize gömdük diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Demiştim ya Kuzey Irak’ta Kandil demiştim, Sincar demiştim. Bugün buradan açıklıyorum oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımız ile 14 önemli noktayı silah depolarını, malzeme depolarını yok ettik. Uçaklarımız vurdular döndüler ama bitmeyecek. Terörün kökünü kazıyacağız, Kandil’de ki terör bataklığını kurutacağız. Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı merhametli bir devlettik. Bu devlet hainlerinin tepesine indik, ummadıkları anda da inmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
ÖMER HALİSDEMİR MAKAMLARIN EN YÜCESİNE ULAŞTI
Vatanımız için, bayrağımız, ülkemizin bekası için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri bizim askerlerimizden anlamaz. Bay Muharrem askerin ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olur anlamaz. Biz Mehmedimizi, Mehmetçiğimizi sadece toprağa ve tarihe değil, asıl kalbimize gömdük. Şehitlerimizin aziz hatıralarını hafızalarımıza nakşettik. Şehitlerimizin dökülen mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de, Bestler deresinde, Afrin’de Cerablusta var mıyız? Ama bu bay Kemal Afrin’e girmeyin, bay Muharrem Afrin’de ne işiniz var dedi. Ülkemize saldıranlar karşısında bunun bedelini biz ağır ödettik ve ödetiriz. İşte Ömer Halisldemir’imiz ne yaptı, o hain Semih Terzi’yi anlından indirdi. Niye çünkü vatan hainlerinin hakkı oydu da onun için. Ömer Halisdemir şehit oldu ve makamların en yücesine ulaştı. 
Aynı şekilde Ramazan kardeşimiz, Kamal kardeşimiz, Vural, Yalçın ve Hakan kardeşlerimiz hepsi şehadete yürüdüler. Nereye saklanırsa saklansınlar ne Kamel’e ne de Muharrem’e bakarız. Biz işimize bakarız” dedi. 
TERÖR BATAKLIĞINI KURUTACAĞIZ
Konuşmasının devamında Kandi’li artık ülke için terör tehditi olmaktan çıkarıyoruz diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu bay Kemal’den, Bay Muharremden terörlü mücadele hakkında bir şey duydunuz mu? Bay Kemal terör destekçilerini koluna takıp Ankara’dan İstanbul’a yürüyor. Bay Muharrem terör partisinin genel başkanını Edirne’de cezaevinde ziyaret ediyor. Sokağa dökülün diyen, benim güneydoğuda 53 Kürt kardeşimi şehit eden bunlar değil mi? 
O yüzden 24 Haziran çok önemli, bunlara derslerini vermemiz lazım. Hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandili artık ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit olmaktan çıkarıyoruz. Bizim artık insansız hava araçlarımız var? Bunları artık Amerika’dan İsrail’den almıyoruz. Biz bunları kendimiz üretiyoruz. F16’larımıza koordinatları İHA’larımız veriyor ve vuruyor. Artık bizim Atak helikopterimiz var. İşte bu helikopteri İtalyanlarla ortak üretmeye başladık. Birliklerimiz terör yuvalarına adım adım yürüyor. Kandil’deki terör bataklığını kurutacağız. Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız” şeklinde konuştu. 
ERDOĞAN: NİĞDE BİZİM CANIMIZ
Niğde’ye sadece seçim mitingi yapmak için gelmediğini, Niğde’ye aynı zamanda teşekkür için geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Niğde’ye sadece seçim mitingimizi yapmak için gelmedik, sizlere teşekkür borcumuzu ödemek için geldik. Niğde’yi Mart 2014’de ziyaret ettiğimde sizlerden bir söz ve destek istemiştik. Niğdeli kardeşlerimiz bizi mahcup etmedi. Niğde’nin dili dualı, gönlü mütevazi insanları bize sahip çıktı. 30 Mart 2014 seçimlerinde yüzde 41 ile Ak Parti dedi. İhanet çetelerinin saldırdığı 2014’de yüzde 54’le şahsımı cumhurbaşkanlığına getirdi. Çukur eylemleri ile geleceğimizin karattırılmak istendiği 1 Kasım seçimlerinde bunları sandığa gömdünüz. 16 Nisan referandumunda Niğde Türkiye’nin yeni hükümet sisteminin onaylandığı bu kritik seçimde yüzde 60’la kalıcı istikrar ve güçlü Türkiye dedi. Onun için Niğde bizim canımız diyoruz. Niğde bizim Yoldaşımı dostumuz kardeşimiz diyoruz. Sizlerin bu sevgisine bu teveccühüne layık olmak istiyoruz” dedi. 
ERDOĞAN: NİĞDE’YE 16 YILDA 13 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK
Niğde’ye son 16 yılda 13 katrilyon yatırım yaptık diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında, “Niğde’mize çocuklarımızın eğitimi için bin 647 derslik, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 27 trilyon burs verdik. Üniversite öğrencilerimize 7 bin 243 kapasiteli yükseköğrenim yurdu yaparak, öğrencilerimizin barınma sorunun çözdük. Niğde spor kompleksi inşaatı devam ediyor. Sağlıkta 6 hastane olmak üzere 25 tesis, 300 yataklı devlet hastanesi, 100 yataklı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bunların arasında yer alıyor. 400 yataklı Niğde Devlet Hastanesi’nin yapımı için proje çalışmaları devam ediyor. Niğde’de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize 813 trilyon katkı sağladık. 9 bin 360 konut projesini hayata geçirdik. 312 km bölünmüş yol yaptık. Ankara – Niğde Otoyolunun yapımı devam ediyor. Niğde'den çıkacaksınız yola bastır Ankara. Biz buyuz. Bu otoyolun tamamlanmasıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar otoyol bağlantısı kesintisiz sağlanmış olacak. Bu çırak anlar mı bu işten? Ne alakası var, anlamaz. İki yıla kadar inşallah bunun tamamını hizmete açıyoruz. Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı tren hattı. Diyorlar ki 'Ne demek hızlı tren, ne işimiz var bizim hızlı trenle?' Sizin zaten hiçbir şeyle işiniz yok. Çiftçimize, esnafımıza, sigortalımıza ve işverenlerimize kredi ve hibe destekleri sağladık. Aksaray – Ulukışla hızlı tren hattının proje çalışmaları devam ediyor, 2023 yılında bu projemizi bitireceğiz. Ayrıca Niğde’ye son 16 yılda 10 baraj, 3 gölet yaptık, 5 baraj ve 3 gölet daha kazandırıyoruz. Yapımı devam eden sulama projeleriyle Niğde’de 41 bin dekar araziyi sulamaya açacağız” dedi. 
ECEMİŞ SUYU NİĞDE’YE GELECEK, NİĞDE’YE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK
Ecemiş suyunun Niğde ve Aksaray’a gelmesi için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Niğde’nin Ecemiş Kaynakları içme suyu projesi hazırlanıyor. Proje tamamlandığında Niğde ve Aksaray’ın içme suyu sorunu ortadan kalkacak. Şehirlerimizin merkezlerine millet bahçeleri açacağız. Niğde’mize de bir millet bahçesi kuracağız. Biz Niğde’ye hizmete devam edeceğiz. Aydınlık yarınlara birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 
ERDOĞAN: BENİM VARLIĞIM SİZİN MORALİNİZİ BOZMAYA YETER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Niğde mitinginde, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘Benim moralim ne olacak’ ifadesini hatırlatarak, “Benim varlığım sizin moralinizi bozmaya yeter bay muharrem” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsmail Metin Temel Afrin operasyonunu yöneten komutan, Türkiye Esnaf Sanatkarlar Odası bir iftar verdi. Bende oraya katıldım. Orada yaptığım konuşmanın bir bölümünde komutanımız alkışladı. Meğerse bu alkış beyefendinin moralini bozmuş. Bay Muharrem benim varlığım sizin moralinizi bozmaya yeter. Siz şimdiden 24 Haziran’ı görüyorsunuz. Siz nasıl olur da bizim askerimize moral vereceğiniz yerde benim moralimi bozuyor dersiniz.  Bu zat için terörle mücadele eden askerin moralinin hiçbir kıymeti yok. Varsa yoksa kendi morali. Bunların içindeki kin ve nefret hem diline hem yüzüne vuruyor. Böyle Sorumsuzluk olur mu? Bu gün moralini bozan komutana hadsizlik yapan bay Muharrem yarın moralini bozan çiftçiye, memura, esnafa neler yapar.
Sizin buna aklınız ermez, sizin aklınız erene kadar da zaten 24 Haziran biter. 24 Haziran’dan sonra gelirseniz size ders vermeye hazırız” dedi. 
NİĞDE’DEN SÖZ ALDI
Niğdelilere 24 Haziran’da güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye deyip demeyeceklerini soran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğdelilerden söz alması üzerine, “Rabbim hepinizden razı olsun, bu ne güzellik. Hanım kardeşlerimin bu dirayeti, bu cesareti, Allah’ın izniyle inanıyorum ki son 12 günde kapı kapı dolaşarak sandıkları inşallah patlatacaksınız” diyerek sözlerine son verdi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)