Gürer, Araçlardan Bakım Ve İşçilik Ücreti Alınmasın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, garanti kapsamındaki araçlardan bakım ve işçilik ücreti alınmaması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. Gürer, Kanun Teklifi’nde garanti kapsamında olmasına rağmen araçlardan, işçilik ve bakım ücreti adı altında alınan fahiş ücretlere dikkat çekti.

SİYASET 09.12.2017, 09:15 09.12.2017, 09:18
Gürer, Araçlardan Bakım Ve İşçilik Ücreti Alınmasın

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, garanti kapsamındaki araçlardan bakım ve işçilik ücreti alınmaması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.  Gürer, Kanun Teklifi’nde garanti kapsamında olmasına rağmen araçlardan, işçilik ve bakım ücreti adı altında alınan fahiş ücretlere dikkat çekti. 

MAAŞIN YARISI BAKIM ÜCRETİNE GİDİYOR

Aracı tüketiciye satan firmanın, aracın bir yıl için kontrolünü zorunlu olarak kendi sorumluluğunda tutması gerektiğine değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, araç bakım istasyonlarında ve servislerde bir saatlik bakım ücreti için neredeyse düşük gelirli bir kişinin maaşının yarısı kadar bakım ve servis ücreti talep edildiğini anlattı. 

BAKIM ÜCRETİ UYGULAMASI KALDIRILMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fahiş ve aşırı kazanç sağlanan bu uygulamanın kaldırılması gerektiğine vurgu yaparak,” Araç parça, ekipman, yağ vs. dışında garanti kapsamında işçilik ve bakım ücreti adı altında ücret araç sahibinden talep edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)