Gürer, Çiğ Süt Primleri Ödenmeye Başladı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in, geçtiğimiz hafta TBMM’de gündeme getirdiği çiğ süt destekleme primleri, nihayet üreticilerin hesaplarına yatırıldı.

SİYASET 23.11.2017, 09:51 23.11.2017, 09:54
Gürer, Çiğ Süt Primleri Ödenmeye Başladı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in, geçtiğimiz hafta TBMM’de gündeme getirdiği çiğ süt destekleme primleri, nihayet üreticilerin hesaplarına yatırıldı.

Her altı ayda bir ödenmesi gereken ancak bu yıl Kasım ayına kadar geciken çiğ süt destekleme primleri, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuyu Meclis Genel Kurul’da dile getirmesinin ardından ödenmeye başlandı.

2017 yılına ocak ve haziran aylarına kapsayan ilk altı aya ait çiğ süt destekleme primleri TC kimlik numaraları 6 ve 8 olanların haricindekilere ödenmeye başlandı. Ton başına 40 TL olarak üreticilerin hesaplarına geçen çiğ süt destekleme primleri, TC kimlik numarasının son haneleri 6 ve 8 olanlara da Cuma günü ödeneceği belirtildi.

Çiğ süt üretenlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl yeniden belirlenen fiyatlarla ton başına ödenen destekleme primleri, bu yıl gecikmişti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de konuyu geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirmiş ve üreticilerin umutla beklediği primlerin ödenmesi gerektiği ifade etmişti. Gürer Konuşmasında şöyle demişti: “ Çiğ süt üretenlere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl yeniden belirlenen fiyatlarla ton başına destekleme primi ödenmekteydi. Geçmişte üç ayda bir ödenen, daha sonra altı aya çıkarılan ödemelerin 2017 yılında yapılmadığı süt üreticileri tarafından ifade edilmektedir. Ton başına ortalama 80 TL civarında gerçekleştirilen çiğ süt primlerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda üreticiler tedirginler. Süt üretimi içine girdikleri Sürekli zam geldiğinden mustarip olan üreticiler destekleme primlerinin zamanında ödenmemesinin mağduriyet yarattığını belirtiyorlar. Çiğ süt üreticilerine yapılması gereken desteklerin bir an önce yapılmasını Hükûmetten talep ediyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Gürer’in konuyu Meclis’te gündeme getirmesinin ardından çiğ süt destekleme primlerini alan üreticilere bu yıl içinde 2017 yılının ikinci taksitinin de ödenmesi gerekiyor.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)