Gürer: “Mühendislerde İŞKUR'dan İş Arar Durumda"

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği’nin düzenliği toplantıya katıldı.

SİYASET 30.09.2017, 17:40 30.09.2017, 17:41
Gürer: “Mühendislerde İŞKUR'dan İş Arar Durumda

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği’nin düzenliği toplantıya katıldı.  
TMMOB Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kalantor  ve üyelerle makine mühendislerinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kendisinin de Endüstri Mühendisi olduğunu belirterek yeni mezun mühendislerde işsizlik oranın arttığına dikkat çekti ve İŞKUR 'dan iş arayan mühendislerin varlığının çok yönlü düşünülmesi gereken bir durum olduğunu ifade etti. Mühendislerinde İŞKUR'dan iş arar durumda olmasının işsizlik boyutu yanında eğitim boyutu ile de ele alınmasının gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Mühendis için taban ücret uygulamasının oda ile hükümet diyaloğu sonucu saptanmasını ve meslek dokusunun güçlendirilmesinin  önemine değindi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, son yıllarda yaşanan işsizlik sorunlarından dolayı asgari ücretin altında çalışmak zorunda kalan makine mühendislerinin bulunduğuna dikkat çekti. Ülkemizde işsizlik ciddi boyutlara erdi diyen Ömer Fethi Gürer Üniversite mezunlarında her yıl işsizlik oranında artış yanında yeni mezun mühendislerinde iş arar durumda olması ülkemizin iyi yönetilmediğinin göstergelerinden biridir. İmalatın sanayiden uzaklaşan hizmet sektörüne kayan ve bu nedenle çalışma alanı daralan mesleklerin varlığı yanında kalifiye mühendis  sorunu  da  ayrıca dikkate alınması gereken önemli bir sorundur “dedi.

Oda yöneticisi ve mühendisler sorunların Gürer’e odaların yetki alanlarının daraltıldığı, LPG’li araçlar ile ilgili denetimde odanın devre dışı kaldığı ve mesleki sorunlara hükümet tarafından yeterince çözüm üretilmediği ifade ederek değişen eğitim sisteminin ürettiği sorunlara da dikkat çektiler.

“LPG’Lİ ARAÇLARDA DENETİM YETKİSİ MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN ALINDI”

Yapılan düzenleme ile birlikte LPG’li araçlarda kamusal denetim ile farklı düzenlemelere gidilmesi ile odanın devre dışı kalması sorununa değinen CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, yapılan bu değişiklikle TMMOB  devre dışı bırakılmasının önemli bir yanlışlık olduğunu söyledi. Gürer, “Olumsuzluklara neden olabilecek bu karardan vazgeçilmeli, oda yetki ve denetimi artırılmalıdır. 1999 yılından beri süregelen  protokolün bakanlık tarafından tek taraflı olarak fesih edilmesini doğru  bulmuyorum. Makine Mühendisleri Odası’nın etkinliğinin kısıtlanması yanlış” dedi.

Gürer MEB sistemindeki düzensizliğe de değinerek, “AKP döneminde 6 bakan ve  üç kez müfredat değişti. Kuşaklar arası eğitimin bir birinden koparıldı, bir ülkenin gelişmişliği eğitim sisteminin bilgi ve bilim ile buluşması ile ölçülür. Eğitim ne yazı ki ciddi boyutlu sorunlar yaşanan bir sürece girdi. Yanlış uygulamalar ile yalnız eğitim alanlar değil hepimiz sıkıntı çekeceğiz, umarım ve dilerim ki çocuklarımızı çağdaş ve bilimsel bilgi ile buluşturacak anlayışa döneriz" dedi.

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Makine Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği  CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ülke sorunlarının sürekli olarak meclis gündemine taşınmasından dolayı memnuniyetlerini belirten TMMOB Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Kalantor, Mühendis sorunlarının çözümü ve üyelerinin haklarının korunması adına mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)