"İktidar Çiftçiyi Duymuyor Mu?"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerden gelen mektupları anlattı. Çiftçinin sesini Cumhurbaşkanı duyup iktidar çözüm üretmelidir ”diye konuştu.

SİYASET 05.02.2020, 16:47 05.02.2020, 16:49

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerden gelen mektupları anlattı. Çiftçinin sesini Cumhurbaşkanı duyup iktidar çözüm üretmelidir ”diye konuştu.

‘Niğde'nin yanı sıra farklı illerdeki çiftçilerden de gelen mektuplardan örnek ler veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘‘ Sultaniye ‘den mektup yazan çiftçi Ergun Bey mektubunu okuyorum. Tarım Kredi Kooperatifine 2019 borç yapılandırması için başvurduk. Faizler anaparayı geçmiş. Borcumuzun yüzde 20'sini yatırınca yapılandırma yapılacaktı. Benim gibi birçok çiftçi arkadaşımız var, 2019 ürünlerimizin parasını alamadık, sanayi domatesi ekmekteyiz ve yüzde 20'sini yatıramadık, ek süre istedik verilmedi. Kooperatif avukatı icra ve haciz işlemleri başlatmış; traktörümüz, arazimiz bağlı durumda, elimiz kolumuz bağlandı. Şu anda borcu yapılandırmak istiyorum, siz değerli büyüklerimden destek bekliyorum. 2019 bitti, 2020'de olsun yapılandırma yapılsın, çok zor durumdayız. diye mektup yazıp göndermiş.’ diyerek yazdığı sözlerini genel kurulda gündeme taşıdı.





Farklı illerden aldığı mektuplar gibi ziyarete gittiği köy ve kasabalarda da çiftçilerin sorunlarının katladığını yerinde gördüğünü de belirten Milletvekili Gürer, ‘‘ Bunun gibi çok mektup geliyor. Cumhurbaşkanı çiftçilerin mağduriyetini duymalı ve iktidar çiftçi borçlarını yapılandırıp faizlerini silmelidir. AKP iktidarı 18 yılda çiftçiye destek veriyoruz dedikçe çiftçi sorunları arttı. Sorunlara çözüm ya bilerek ya bilmeyerek üretilmiyor. Çünkü tarımın durumu düşündürücü boyutta sorunlu kılındı. Kendi kendine dünyada tarımda yeten yedi ülkeden biri iken nasıl bu hale geldiğimizi iktidar fark ettiği gün çözümler doğru olarak üretilecektir” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)