İstifa Ettik" Dediler, İl Başkanı İhraç Edildiklerini Açıkladı

Niğde'de aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu bir grup MHP'den istifa ettiklerini açıkladı. MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ise, bu kişilerin istifa etmediklerini, partiden ihraç edildiklerini söyledi.

SİYASET 11.09.2017, 18:04 11.09.2017, 18:05
İstifa Ettik

Niğde'de aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu bir grup MHP'den istifa ettiklerini açıkladı. MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ise, bu kişilerin istifa etmediklerini, partiden ihraç edildiklerini söyledi.

Niğde'de aralarında eski MHP Niğde milletvekillerinin de bulunan 300 kişi, partiden istifa etti.
MHP eski milletvekilleri Mümin İnan, Vedat Bayram ile MHP üyeliğinden istifa eden grup Grant Otelde basın toplantısı düzenledi.

Grup adına açıklamada bulunan Avukat Hakan Tereci, Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere MHP'den 300 kişinin istifa ettiğini söyledi. Tereci, açıklamasında şunları söyledi: "Meral Akşener ve yol arkadaşlarının haksız bir biçimde MHP'den ihraç edilmesi sonucunda Türk siyasetine yeni alanlar açmak için yeni bir partinin kurulması zorunlu hale gelmiştir. Yeni partinin kurulmasını milletimiz arzu etmiş ve partiyi yine milletimiz kurmaktır. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Kötü yönetimler neticesinde ayrışan ve birbirinden uzaklaşan toplum fertlerinin yeniden ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti noktasında buluşturmak ana hedefimiz olacaktır. Bizler MHP'de siyaset yapan insanlar olarak Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere istifa ediyoruz” dedi.

MHP İL BAŞKANI İHRAÇ EDİLDİKLERİNİ AÇIKLADI

İstifalar hakkında açıklamalarda bulunan Niğde MHP İl Başkanı Ali Güngör; “Grand hotelde yapılan 300 kişinin MHP’den istifa açıklamaları asılsızdır. Milliyetçi Hareket Partisinin kurumsal adı altında il yöneticisi sıfatıyla açıklamalarda bulunan Avukat Hakan Tereci 24 Ağustos tarihinde il disiplin kurulu tarafından partimizden ihraç edilmiştir. Avukat Hakan Tereci hakkında avukatlarımız aracılığıyla adliyeye gidip suç duyurusunda bulunacağız. Milliyetçi Hareket Partisi yönetici sıfatında olmayanların MHP’den istifa haberleriyle kendilerini kamuoyuna ifşa etmişlerdir. Bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisinden elimize ulaşan herhangi bir istifa yoktur. Kendisini gurup sözcüsü olarak adlandıran ve Niğde eski milletvekili olarak adlandıran Mümin İnan ve Avukat Hakan Tereci’yi Milliyetçi Hareket Partisi il disiplin kurulu tarafından 24 Ağustos tarihinde ihraç edilmişlerdi. Kendilerini Milliyetçi Hareket Partisiyle herhangi bir bağı yoktur. Basın mensupları huzurunda 300 kişi istifa ettikleriyle ilgili biz kendileriyle ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız. MHP il teşkilatları Niğde’de dimdik ayakta, liderin ve teşkilatın emrindedir. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak şuana kadar elimize gelen hiçbir istifa dilekçesi yoktur. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)