İYİ Parti'den Cahit Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Niğde İl Başkanlığı, Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için "FETÖ’nün kurdurttuğu partidir" ifadesini kullanmasının ardından Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

SİYASET 06.09.2021, 14:47
İYİ Parti'den Cahit Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun ve İYİ Parti Niğde Parti Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ali Yılmaz ve parti yöneticilerinden oluşan grup Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan bu sözlerine karşılık suç duyurusu niteliğindeki dilekçeyi Niğde Adliyesi’ne teslim ettiler.
HAKARET, İFTİRA, HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK
Dilekçeyi verdikten sonra kısa bir açıklama yapan İl Başkanı İbrahim Uzun ve GİK üyesi Mümin İnan “Partimize gönül vermiş herkesi zan altında bıraktı ve hedef gösterdi. Onur, şeref ve saygınlığımızı rencide edebilecek şekilde hakaret etti. Hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından şikayetçi olduk” dedi.
Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyette bulunan İYİ Partililer dilekçede, “Şüpheli, 29.08.2021 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan “Akılda Kalsın” programında yukarıda linki, aşağıda da deşifresi sunulan beyanlarında ve aynı videoyu yayınladığı sosyal medya paylaşımında; şahsımız dahil tüm İYİ Parti Teşkilatlarını, parti üyelerimizi hatta oy veren seçmeleri kapsar bir biçimde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir. Şüpheli, şikayet konusu beyanında ve akabinde de sosyal medya paylaşımında; yıllara sair bir strateji ile Devleti ele geçirmeye çalışan ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle de bunu nihayete erdirmeyi amaçlayan FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirmiş, böylelikle; Genel Başkan Sn. Meral Akşener, Başkanlık Divanı, Genel İdare ve Kurucular Kurulu, Tüm Parti İl ve İlçe Başkanları, Tüm İYİ Parti üyeleri ve İYİ Partiye oy veren ve vermeyi düşünen tüm seçmenler olmak üzere herkesi, FETÖ Terör Örgütü üyeliği ile itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir.
Halihazırda İYİ Parti ve teşkilatını FETÖ’cü olmakla itham eden ve hedef gösteren şüphelinin; cemaati bir terör örgütü olmadığını beyan ederek savunduğu yine Fetö tarafından tertip edildiği tüm kamuoyunca bilinen Balyoz Davası mağdurlarını yargılayan ve şu an büyük bir çoğunluğu hükümlü yahut yurtdışına kaçmış olan FETÖ’cü hâkim ve savcıları da destekler nitelikte konuşmalar yaptığı görülmektedir.
Malum olduğu üzere; “Fetullahçı Terör Örgütü” yani FETÖ; elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarıyla, paralel yapılanma ve darbe planının etkin bir parçası olarak, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini engellemeye çalışan kahraman polislerimizin, askerlerimizin ve vatandaşlarımızın şehit edilmesi talimatları dahil, darbe girişiminin tüm idaresi ve ülke yönetimine el konulduğu duyurulan bildiriyle, tüm kamuoyu nezdinde üst düzeyde korku, kin ve düşmanlık hissi uyandıran bir örgüttür.
Hali hazırda da ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye edilip edilmediği noktasında tereddüt ve kaygıların devam ettiği bir oluşumdur. FETÖ ile ilgili bir isnat sıradan bir yakıştırmanın çok ötesinde TCK m.125/1 de tanımlanan, muhatabının onur, şeref ve saygınlığımı rencide edebilecek nitelikte hatta VATAN HAİNLİĞİ ile eşdeğer bir “hakaret”tir.
Bu isnat, TCK m. 267’de tanımlanan ve ağır sonuçları olan iftira suçuna da vücut vermektedir. Buna karşın aşağıda da örneği verileceği gibi, şüphelinin temelsiz suçlamalarına muhatap olanların FETÖ ile ilişiklerinin olmadığı Bağımsız Türk Yargısı tarafından verilen kararlar ile ortaya konulmuştur.
Özetle İYİ Parti ve teşkilatı, bugüne değin değil FETÖ ile ilgili değil bir güzelleme, her platformda söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu defalarca dile getirmiş ve siyasi kanadının araştırılması Meclise Önerge vermiş bir teşkilattır. Şüphelinin eyleminin hakaret ve iftira suçunu teşkil ettiğinde tereddüt yoktur. Şüpheli, İYİ Parti ve içinde bulunduğu ittifaka, Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürüme mücadelesine karşı bir “kalkışma” yakıştırması yapsa da, bu tabirden ne anlaşılması gerektiği 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm halkımız tarafından acı bir şekilde öğrenilmiştir. Son derece temelsiz olan bu benzetme sadece, toplumda travma yaratmış FETÖ konusunda duyarlılığı çok yüksek olan Türk Halkını, kin ve düşmanlığa sevk etme amacına hizmet etmektedir.
Biz asla Türkiye’nin asla 60’ların 70’lerin 80’ler sürecine düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz, ve bütün ihanet odaklarıyla mücadele ettiğimiz gibi meclis çatısı altında bu millete kendi koltuk sevdaları uğruna ihanet içerisinde olanlara da müsaade etmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

(İYİ Parti İl Başkanlığı)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)