Mahmut Peşin’in, Bakan Özlü’den Niğde İçin Talepleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, şehit Serdal Güneş’in cenazesine katılmak üzere Niğde’ye geldi. Cenaze programından sonra Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu.

SİYASET 12.04.2018, 11:03 26.09.2018, 02:56
Mahmut Peşin’in, Bakan Özlü’den Niğde İçin Talepleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, şehit Serdal Güneş’in cenazesine katılmak üzere Niğde’ye geldi. Cenaze programından sonra Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu.

İl Başkanı Mahmut Peşin, Bakan Özlü’den bazı taleplerde bulundu.  Mahmut Peşin yaptığı konuşmasında, Niğde’ye yapılan yatırımlar için teşekkürlerini iletirken bazı taleplerde bulundu.

Peşin konuşmasında; ‘’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Proje Bazlı Teşvik Sistemi" ne göre teşvik verilecek yatırımlar açıklandı. 2016 yılında yenilenebilir enerji teknolojileri alanında faaliyet göstermek üzere Bor OSB'de temelini attığımız EKORE SOLAR ENERJİ ENDÜSTRİSİ A.Ş.  firması teşvik kapsamına alındı. Ülkemiz genelinde 23 firma teşvikten yararlanmıştır.

Ekore Solar Enerji Endüstrisi A.Ş. firması tarafından yapılacak olan 2.200 MilyarTL tutarındaki yatırım ile ilimize, ilçemize yeni bir istihdam kapısı açılmış olacaktır. Bu yatırım ile doğrudan 1.250 kişiye yeni iş kapısı açılmış olacak dolaylı olarak da 4.375 kişilik istihdam sağlanmış olacak. Bu yatırım için sayın Bakanım sizlere çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Peşin, Niğde için taleplerini şu şekilde dile getirdi; ‘’5084 Sayılı Teşvik Kanunu Kapsamında, Niğde OSB tarafından bedelsiz olarak sanayicilerimize  tahsis edilen 21 sanayi parselinin bedelinin (Tahsis yılı birim fiyatı İle 7 milyon TL, güncel bedeli 30 milyon TL), Bakanlıkça Niğde OSB ye ödenmesi gerekirken mevzuattaki çelişkiler nedeniyle 9 yıldır yapılmayan ödemenin yapılması noktasında sizlerden destek bekliyoruz. 

Niğde Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundaki katkıları, OSB’nin kurulacağı mera arazilerinin ot bedelinin kaldırılması, Niğde OSB’ye 105,5 hektar ve Bor OSB’ye 400 hektar arazinin tevsi alan olarak ilave edilmesindeki desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.

İlimiz için önemli konulardan biride Kalsit. Toplam 530 hektarlık alanda tahmini 150 adet Sanayi Parseli oluşturulacak. Burada tahmini 6000 kişilik istihdam sağlayacak. Etüt_proje bedeli 5.5 milyon, altyapı bedeli 50 milyon, arıtma bedeli 7 milyon, idari bina sosyal hizmetler için 1.5 milyon, kamulaştırma beli olarak 2 milyon, toplamda tahmini 66 milyon TL bedeli olacak. İlimiz için büyük öneme haiz bu konularda desteklerinizi bekliyor teşekkür ediyorum’’ dedi.

Peşin Bakan Özlü’ye ayrıntılı hazırlanmış dosyayı verdi ve daha sonra Bakan bir konuşma yaptı. Teşkilat çalışmalarına değinen Bakan Özlü, Niğde’ye yapılan yatırımlardan bahsetti ve sorulan bir soru üzerine, Yerli Otomobil üretimi konusunda; ‘’ Yer seçimi aşaması bundan 1,5 yıl sonra konuşacağımız bir konudur. 22 il var Niğde neden olmasın, bunları değerlendireceğiz. Niğde’yi de değerlendiririz’’ dedi.

Daha sonra Niğde’nin kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret eden Bakan Özlü, Niğde’den ayrıldı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)