Niğde’de Siyaset Akademisi Açıldı

AK Parti’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 18.dönemini düzenlediği Siyaset Akademisi programı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla Niğde Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SİYASET 12.03.2018, 09:14 14.09.2018, 01:56
Niğde’de Siyaset Akademisi Açıldı

AK Parti’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 18.dönemini düzenlediği Siyaset Akademisi programı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla Niğde Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Niğde İl kültür merkezi Konferans salonunda kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla başlayan Siyaset Akademisi programının açılış konuşmasını yapan Niğde Ak Parti İl başkanı Mahmut Peşin, “  ak parti ilkeli ir siyaseti kendine gaye edenmiş ve bu bilinçle siyasetin çıtasını yukarılara çıkartmak için er zaman üst düzey bir çaba sarf etmiştir. Bu anlayışla ak parti sadece siyaset sahasında değil toplumun her alanında milletimizi aydınlatıcı eğitim faaliyetlerini başarı ile hayata geçirmiş ve kültürel zenginliğimizi yeniden hak ettiği yerlere taşımak için çaba sarf etmiştir. Eğitim alanında yaptığımız faaliyetlerle siyasi bir okul hüviyeti kazanmıştır. Ak parti gençlik kollarından ana kademeye kadar her bireyiyle siyasi bir eğitimi mütemadiyen tebarüz ettiği bir yapılanmaya sahiptir.  Siyaset akademisi Ak partiye özgü sadece. Diğer partilerde böyle bir çalışma yok. Çünkü bizler siyaseti bir okul olarak görüyoruz. Bu yüzden kendimizi bu alanda geliştirerek gerek ilimize gerekse ülkemize hizmet etme sevdasında olan kişileriz” dedi.

Niğde belediye Başkanı Rifat Özkan; “ Biliyorsunuz ak parti 2001 yılında kurulduğunda bir ihtiyaçtan kuruldu ve 2002 yılında bu ihtiyaç sandıklarda da ispatlandı. Milletimizin kendisini yöneten en son koalisyon hükümetlerindeki partileri meclisin dışında bıraktı. Ak parti milletinin hizmetinde siyaset üretme politikasıyla hizmet ediyor. Ak partini en büyük siyaset atılımı milleti hizmet adıdır. Her seçimde oy potansiyeli artırarak devam ettirmesinin altında yatan şey milletimin hizmetinde bir siyasettir. Yani milli ve yerli bir siyaseti Türkiye topraklarına oturttu Ak Parti” diye konuştu.

Yapılan şeylerin en şereflisi olan insanoğluna hizmet etmek yine siyaset yoluyla olduğunu ifade eden Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen; “siyaset kelime anlamıyla seyislikten gelmektedir. Yani yönetmek bir diğer anlamıyla. Dolayısıyla siyasete yüklediğimiz kavram verdiğimiz istikamet sizi gerçekten sizi çok hayırlı bir amele de götürebilir, ya da sizi bir batağa da götürebilir. Taş taş üstünde kalmamış bu yerlere baktığımızda Japonya’dan, Asya’dan, Avrupa’ya kadar baktığımız zaman onlar 2. Dünya savaşının mağluplarda maalesef sanayileşmiş kalkınmış dünyanın beş büyük ekonomisinden biri halinde hepsi yerini almış. Geçmişte yapılamayan iktisadi ve işti mayi kültürel ve siyasi bütün ihmal edilmiş eksiklikleri mevcut imkanlarla millete hizmet anlayışıyla bugün geldiğimiz noktada hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bu ülkede 15 yılda sayısız yapılanmayan hizmeti hayata geçirdiğini ifade etti.

Akademiye katılanlara ilk ders kapsamında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, siyaset akademisine katılan herkese başarılar dileyerek, “ Siyaset Akademisi gerçekten partimiz için çok önemli. Özellikle siyaset akademisini kurulmasına öncelik eden ve bu yolda yoğun bir çaba sarf eden arkadaşımız sayın Reha Denemeç’e teşekkür ederim. Yaklaşık 4 hafta sürecek olan Siyaset Akademisi’nden sadece Niğde’nin siyaseti bağlamında değil Türkiye, dünya siyaseti bağlamında inşallah önemli siyasetçileri aramızdan çıkaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Siyaset ilmine baktığımızda batı medeniyetinde en fazla yüz yıllık bir geçmişi olduğunu görüyoruz. Bizim ait olduğumuz medeniyete baktığımız da oldukça uzun geçmişe uzanan bir tarihsel süreci var. Sizlerde bilirsiniz geçmişte bizim medeniyetimiz de siyaset nameler vardı. Bu siyaset nameler zaman zaman o yazılan dokümanları yöneticilere aktarılır bu siyaset namelerde o devletin yönünü koyan çalışmalar yapılırdı” dedi.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, siyaset biliminin batıda çok eski bir kavram olmasa da Anadolu’da izlerinin 11. yüzyıla kadar uzandığını belirtti.

Yarının devlet yöneticilerinin, akademideki gençlerden çıkabileceğini ifade eden Bakan Elvan, genç siyasetçilerin vatandaşlarla iç içe olmaları, vatandaşlara bir “Öf” bile dememeleri gerektiğini anlattı. Bakan Elvan, AK Parti’nin siyaset anlayışının, siyasetin tanımından çok daha fazla şey ifade ettiğini vurgulayarak, “Siyaset, her ne kadar devlet işlerini yürütme ve düzenleme sanatı olarak tanımlansa da bizim, siyasi anlayışımız bundan çok daha fazladır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkemiz, hükümet olarak yaptığımız her yatırımın, getirmiş olduğumuz her hizmetin merkezinde yer almaktadır. Bizim siyaset anlayışımız aslında, siyasetin tanımının ötesine çıkan bir siyaset anlayışıdır. Türkiye Cumhuriyeti dönemine baktığımızda, gerçek anlamda ilk kez vatandaşla bütünleşen, kaynaşan, vatandaşın derdini dert edinen bir partidir, AK Parti.” diye konuştu.

Darbe yoluyla iktidara gelen kişilerin iktidarda kalmadığını belirten Bakan Elvan; “27 Mayıs darbesiyle, 1971 muhtırasıyla, 12 Eylül darbesiyle, 28 Şubat post modern darbesi. Ak parti iktidara gelinceye kadar birçok darbelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bunların hiç birisini uzun ömürlü olamamıştır. Olmaları da mümkün değildir. 12 darbesinde askeri darbe sonrası birkaç yıl ülkemiz yönetilmişti. 1983 yılında yapılan seçimlerde darbe yapan general radyolarda ve televizyonlarda hangi partiye oy verileceğini söyledi. Ama milletimiz Rahmetli Özal bir parti kurdu ve hiç kimsenin beklemediği anda bizim milletimiz o darbeci generalin söylemiş olduğu partilere değil rahmetli Özal’ın partisine destek vererek Milli İradeye ve milli iradenin ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 28 şubat post modern darbesi bir yıl sürecek dediler. Sen milletin değerlerine müdahale edemezsin, başına kapatmak isteyen varsa kapatır. Sen bunun engelleyemezsin. Sen milletin iradesine karşı çıkarsan millette sana karşılığını verir” dedi.

Ana muhalefet partisine yüklenen Bakan Elvan; “ şuan ki ana muhalefet partisi 1960 yıllarda darbe sürecine destek vermişti. 1960’dan bugün kadar bu partinin doğru dürüst iktidarda kaldığı uzun süre yok. Ama millet bunları iktidara getirmemiştir. Çünkü milletin değerlerine rağmen millete rağmen siyaset yaparsan millet seni iktidara getirmez. Milletle bütünleşmek, milletle kaynaşmak son derece önemlidir. İşte millete rağmen siyaset yapanların sonucunu görüyorsunuz.  Bu milleti şekillendirme kalkarsan millette seni şekillendirir. Milletimize her zaman güveneceksin.  Bizim halkımız doğrunun ve yanlışın ne olduğunu bilir” dedi.

Milletin değerleriyle bütünleşmiş, milletin önceliği partisini önceliği olmuş milletin talebi yine partisin en önce işi ve alanı olmuş. Bu partilerin uzun ömürlü olduklarını görüyoruz. İşte bunun örneği de Ak Partidir diyen Bakan Elvan; “ tam 16 yıldır her seçimde oyunun artıran her seçimde başarı üstüne başarı destanı yazan bir partidir. Ak Parti yola çıkarken ne didi, ben dedi milletin efendisi olmak için yola çıkmıyorum milletin hizmet karı olmak için yola çıkıyorum. Biz Ak Parti olarak milli iradeyi bu ülkede tesis etmek için yola çıkıyoruz, vesayet anlayışını ortadan kaldırmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Bakan Elvan, “Biz bölücü terör örgütü başta olmak üzere, DAEŞ ve FETÖ gibi tüm terör örgütlerine yönelik mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.  DAEŞ neyse PYD/PKK’da aynıdır. Şu anda, bölücü terör örgütünün tüm inlerine, o saklandıkları mağaralara, sarp kayaların aralarında bulunan yerleşim yerlerine teker teker girip, temizliyoruz. Allah’ın izniyle, Türkiye’nin her bir metrekaresi karış karış gözden geçirilecek ve bu hain terör örgütüne ulaşan, onlara yönelik faaliyette bulunan kim varsa, bunların hepsi temizlenecektir, bundan emin olunuz. Bu konudaki kararlılığımız sürecektir.”

Elvan, askeri vesayete hiçbir zaman izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Milletten sözü 27 Mayıs darbesiyle, 1971 muhtırasıyla, 12 Eylül darbesiyle, 28 Şubat post modern darbesiyle aldılar. Biz AK Parti hareketi olarak milletle hareket ettik, milletin söz hakkını vesayetçilere ve darbecilere asla teslim etmedik, bundan sonra da asla teslim etmeyeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef alan unsurlara asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Elvan, şöyle konuştu: “Asya, Avrupa ve Afrika’da bütün medeniyetlerle ve kültürlerle tarih boyunca temas kurarak, tarihin akışını değiştirmiş bir millet olarak, kimin kucağında belli olmayan, omurgasız, karaktersiz kişilere hizmet eden FETÖ‘cülere, DAEŞ’çilere PKK’lılara Allah’ın izniyle asla izin vermeyeceğiz. Bunlar da hiç bir zaman ülkemizi bölemeyecekler, parçalayamayacak ve zayıflatamayacaklar.”

"Bakan Elvan Siyaset Akademisi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, derslerin gençlere çok şeyler öğrettiğini ve kazandırdığını belirtti.

Bakan Elvan, “ Gerek 15 Temmuz’da, gerekse de bu ülke vatanını, toprağını korumak için şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Niğde İl Başkanlığınca konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen ve Belediye Başkanı Rifat Özkan tarafından plaket verildi.

Kalkınma bakanı Lütfi Elvan Niğde kültür merkezinde düzenlenen Siyaset Akademisi açılışından sonra Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret etti. Bakan Elvan Niğde Valiliği Ziyaretinden sonra Aksaray iline hareket etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile başlayan Siyaset Akademisi 4 hafta süren, toplam 20 saatlik dersin ardından sona erecek ve katılımcılara belge verilecek.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)