Sivil bir anayasa artık milletimizin hakkıdır

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin İnsan Hakları Eylem Planı ile vatandaşların hak ve özgürlüklerinin daha iyi standartlara taşınacağını, 7’den 70’e herkesi kucaklayacak, tüm vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruyacak ve geliştirecek yeni sivil bir anayasanın milletin hakkı olduğunu belirtti.

SİYASET 08.03.2021, 14:50 08.03.2021, 14:51
Sivil bir anayasa artık milletimizin hakkıdır

 

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin İnsan Hakları Eylem Planı ile vatandaşların hak ve özgürlüklerinin daha iyi standartlara taşınacağını, 7’den 70’e herkesi kucaklayacak, tüm vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruyacak ve geliştirecek yeni sivil bir anayasanın milletin hakkı olduğunu belirtti.

Milletvekili Gültekin;  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı, siyasi tarihimizde yeni bir reform ve demokratikleşme sürecinin kapısını aralayacak yeni bir süreci başlatacaktır. Aslında, hazırladığımız bu eylem planı, AK Parti’mizin iktidara geldiği günden bugüne hayata geçirdiği reformlarında bir devamıdır. Ülkemizin demokrasi yürüyüşüne ve yeni anayasa çalışmalarına güçlü bir katkı sunan ve insan haklarını merkeze alan çalışmadır. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklamasında belirttiği gibi hak ve özgürlüklerden yararlanma hususunda, herkesi eşit değer ve önemde gören, insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Şimdi yasal ve idari düzenlemeler için en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Bu kapsamda TBMM’ye sunulacak yeni yargı paketleriyle plandaki amaç ve faaliyetler yasalaştıracak, gerekli yeni uygulamaları devreye sokacağız” dedi.

“Hükümetimiz; özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye hedefiyle, vatandaşımızın taleplerini ve sıkıntılarını daha hızlı, daha etkin, daha şeffaf bir şekilde çözecek adımları atıyor, atmaya da devam edecektir” diyen Milletvekili Gültekin, “İnsan Hakları Eylem Planı, AK Partimizin değişim ve reformlara devam ettiğinin bir örneğidir. Her zaman milletimizin istekleri doğrultusunda hareket ettik, bugün de, İnsan Hakları Eylem Planı'nın hazırlığında asıl belirleyici, milletimizin ihtiyaç ve talepleri olmuştur. Gerçekleştirdiğimiz her reform, daha özgürlükçü, daha katılımcı, daha çoğulcu demokrasiye ulaşma konusunda milletimizle aramızdaki duygu ve düşünce birliğinin eseridir. Yaklaşık 2 yılda uygulaması tamamlanacak olan planımızla adli suçlara, disiplin suçlarına, aile içi şiddete, eşe karşı işlenen suçlara, kişisel verilerin korunmasına, işkenceye, kadınlara karşı işlenen suçlara, icra ve iflas kanuna, engelli bireylerimizin özlük haklarına, cezaevi şartlarında yaşayamayacak hükümlülerimize kadar birçok konuda düzenleme yapacağız” dedi.  

Aslında Eylem Planımızın nihai amacı, yeni ve sivil bir anayasadır. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılını karşılamaya hazırlandığımız şu dönemde 7’den 70’e herkesi kucaklayacak, tüm vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini koruyacak ve geliştirecek yeni sivil bir anayasayı, ülkemize kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile tarihimizin en büyük yönetim reformunu hayata geçirdik. Bu kapsamda pek çok reformu TBMM ve Cumhurbaşkanlığı ile hayata geçirdik. Attığımız her adımda olduğu gibi İnsan Hakları Eylem Planı hazırlıklarında da hemen her konunun dönüp dolaşıp darbe anayasasının yol açtığı sıkıntılara dayandığını gördük. Tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki, siyasetin en önemli sorumluluklarından birinin, birçok kesimi mağdur eden, Türkiye'nin ayağına vurulan darbe anayasası prangasından kurtarmak olduğuna inanıyorum. AK Parti olarak bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.  Bu önemli reformu yeni anayasa ile taçlandırarak, Güçlü İrade Güçlü Demokrasi hedefimiz doğrultusunda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Yoğun emek ve çalışmalar sonucunda oluşturulan İnsan Hakları Eylem Planının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)