Şoför Esnafının Sorunları Mecliste

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada şoför esnafının sorunlarını gündeme taşıdı.

SİYASET 15.01.2020, 13:08 15.01.2020, 13:09
Şoför Esnafının Sorunları Mecliste

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada şoför esnafının sorunlarını gündeme taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamyoncu, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve servis taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunları artmakta olduğunu söyledi.

Şoför esnafının sorunlarını da tek tek sıraladı ve iktidarın çözüm üretmesi gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Gürer, ‘‘Akaryakıt, yedek parça, yol geçiş, köprü geçiş, lastik fiyatları, trafik cezalarıyla yaşadıkları sorunlar katlamıştır.” dedi.

VERGİLER ÇOK YÜKSEK

Şoför esnafını doğrudan etkiyen vergileri ve sigortaları da konuşmasında dile getiren Gürer; “Genel olarak ödedikleri gelir vergisi, katma değer vergisi, sigortalar, motorlu taşıtlar vergisi, araç muayene bedelleri, K1, K2, C1, D1, D2 belge ücretleri, komisyon ücretleri, tamir ve bakım masraflarındaki artışlar bellerini bükmektedir; gelirleri daralmakta, giderleri artmaktadır. Elektriğe, gıdaya her gelen zam şoförleri de doğrudan etkilemektedir.” diye konuştu.

İKTİDAR ODALARI DİNLESİN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmanın sonunda şoförlerin örgütlü olduğu Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu adres gösterip, iktidarın şoför esnafının üyesi olduğu odalarla görüşmesini istedi. Milletvekili  Ömer Fethi Gürer konuşmasının şu sözlerle tamamladı; “Zor koşullarda çalışan şoför esnafının üye olduğu odalarla istişare sağlanarak sorunlarının giderilmesi iktidarın başlıca görevi olmalıdır. Çünkü gittiğimiz her yerde bizlere sorunlarını anlatıyorlar, gerçek anlamda mağduriyet yaşamaktadırlar.”

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)