Bor'da yaz spor okulları kayıtları başladı

Bor Belediyespor yaz spor okulları kayıtları resmen başladı. Bor 100. Yıl Stadyumunda alınan kayıtlara vatandaşların yoğun ilgilisinin olduğu gözlemlendi.

SPOR 17.06.2021, 17:06 16.08.2022, 01:32

Bor Belediyespor yaz spor okulları kayıtları resmen başladı. Bor 100. Yıl Stadyumunda alınan kayıtlara vatandaşların yoğun ilgilisinin olduğu gözlemlendi.

Bor Belediyespor kulüp Başkanı Erkan Alparslan, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda tüm gençleri spor yapmaya davet etti.

"400'Ü AŞKIN SPORCUMUZ VAR"

Bor genelinde 400 sporcu ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Alparslan; "Bünyemizde 400'ü aşkın sporcu bulunuyor. Pandemi öncesinde olduğu gibi bu süreçte de Bor Belediyespor olarak faaliyetlerimize devam ettik. Bu süreçte 12 ay devamlı olarak yaptığımız ve yaz döneminde yaptığımız spor dallarımız var. Futbol, voleybol, basketbol, okçuluk, taekwondo ve atletizm dallarında 12 ay boyunca devamlı olarak faaliyet gösterdik. Bor Belediyespor, Halk Eğitim, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

1xbet mobi

"TURNUVAYA KATILACAĞIZ"

Bor Belediyespor Başkanı Erkan Alparslan, gerçekleştirilecek olan okçuluk turnuvasında boy göstereceklerini belirtti. Alparslan; "Pandemi sporu da etkilese de biz sadece atletizm dalında turnuvalara katıldık. Şuanda pandemi bitme noktasına geldiği için yavaş yavaş spor dallarındaki yarışmalar yapılmaya başladı. Önümüzdeki aydan itibaren okçulukta Türkiye şampiyonası başlıyor. Bizde sporcularımızda bu şampiyonaya katılacağız." ifadelerini kullandı.

ALPARSLAN: "ANTRENMANLARI GRUPLAR HALİNDE YAPIYORUZ"

Antrenmanlar hakkında da bilgiler veren Başkan Erkan Alparslan; "Bünyemizde bulunan sporcuları gruplar haline ayırdık. Antrenmanlar belirli saatlere bölündü ve bir buçuk saat arayla her gün yapılıyor. Voleybol antrenmanlarımızda bu şekilde devam ediyor." diye konuştu.

"SPORCUDAN ÜCRET TALEP ETMİYORUZ"

Bor Belediyesi, Bor Belediyespor, Halk Eğitim ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştirdiğimiz yaz spor okullarında bu yıl yedinci senemiz. Bu yaz spor okullarında binin altına sayımız düşmüyor, bazen de bin 500'ü buluyor. Malzeme maliyetinin tamamını Bor Belediyesi karşılıyor. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tesislerin tamamını hizmete açıyor. Halk Eğitim Müdürlüğü de hocalarımızın maliyetini karşılıyor. Bor Belediyespor olarak ne lisans, ne malzeme ne de başka bir şey için sporcudan para talebinde bulunmadık." dedi.

AÇILIŞ 5 TEMMUZ'DA!

Gençlik Spor İlçe Müdürü Ömer Solak ise, pandemi dolayısıyla geçen yıl faaliyet gösteremediklerini belirtti. Solak, "Yaz spor okullarımız Temmuz ve Ağustos dönemlerinde çocuklarımızın hepsinin ciddi emekler vererek gerçek anlamda spor yaptıkları bir organizasyondur. Biz buna çok emek veriyoruz. Bu yıl 12 tane branşımız açık. Güncel branşların hepsini yaz spor okullarına ilave etmeye çalışıyoruz. 12 branşımızda yaklaşık bin 500 tane çocuğumuzun katılmasını bekliyoruz. Katılımın yüksek olması bizim için çok önemli. Çünkü çocuklarımızın pandemi sürecinde ev ortamında çok sıkıldıklarını, bilgisayar bağımlısı olduklarını biliyoruz. Bunun çözümünün de sporla olduğunu elbette biliyoruz. Yerel yönetimleri bu işte işin içine katamazsak bizim burada tek başımıza başarılı olmamız imkansız. Kendi dört tane antrenörümle yüz tane sporcuya ulaşabilecekken, Bor Belediyespor bu işin içine girdiği zaman bu sayı bin 500'lere kadar çıkıyor. Haziran ayının 15'inden itibaren kayıtlarımız başladı ve sonuna kadar devam edecek. 5 Temmuz itibariyle de açılışımız var. Yaz spor okullarımızda Bor Belediyesinin çocuklarımıza bir forma hediyesi var. Ciddi maliyetli birinci lig ayarında bir forma. Bütün vatandaşlarımızın çocuklarını yaz spor okuluna katılmaya davet ediyoruz. Dolduracakları formları bize iade ettikten sonra gruplara ayıracağız ve yaz spor okulu formatını oluşturacağız." şeklinde konuştu.

GEZER: "KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Bor Belediyespor antrenörlerinden Ökkeş Gezer ise, "Başkanımızında dediği gibi bizim kapımız herkese sonuna kadar açık. Aktif olarak haftanın beş günü antrenman yapıyoruz. Ben, kariyerime 6 yaşında Bor Belediyespor alt yapısında başladım. 8 yıl Bor Belediyespor'a hizmet ettim. Hem genç takımda, hem de A takımda bir çok şampiyonluk yaşadım. Daha sonra  Yeni Niğde'ye transfer oldum. Mehmet Balçın hocam ile beraber şampiyonluk yaşadım. Niğde'yi temsil etmek için 3. lig terfi maçlarına gittik. 16 yaşında Muğlaspor'un alt yapısında 4 yıl hizmet ettim. 4 Yıl Nevşehir Suvermezspor'da oynadım ve bir çok şampiyonluk yaşadım. BAL liginde Çorum İskilipspor'da 3 yıl oynadım. Aynı zamanda Çorum Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Futbol Antrenörü mezunuyum." dedi.

"AMACIMIZ VOLEYBOL ADINA İYİ İŞLER YAPMAK"

Voleybol antrenörü Murat Temiz ise, "Yaklaşık 10 yıldır burada voleybol faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bor Belediyespor'un bütün takımlarını yarışmaya katarak başarı elde etmeye çalışıyoruz. Şampiyon olup ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Yaz okullarında da voleybola çok ilgi olduğu için çalışmalarımız devam ediyor. Adana'da düzenlenen bölgesel lig grup müsabakalarını grup birincisi olarak tamamladık ve finallere katılma hakkı kazandık. 7-8 yıl önceki başarıyı tekrarlayıp halkımızı yeniden voleybolla buluşturmak istiyoruz. Bize hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen İl Gençlik Spor Müdürümüz İlker Ötgünlü'ye, Bor Belediye Başkanımız Serkan Baran'a çok teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Fatma Dalbey 2 yıl önce
Ne gün açılacak saat kaçta çocuklar gelecek yaz spor kurslarına bilgi alabilirmiyim