Niğde’de Faaliyet Gösteren Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı

Niğde’de faaliyet gösteren Amatör Kulüplere Niğde valiliği tarafından malzeme yardımı yapıldı.

SPOR 31.01.2020, 16:50 31.01.2020, 16:52
Niğde’de Faaliyet Gösteren Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı

Niğde’de faaliyet gösteren Amatör Kulüplere Niğde valiliği tarafından malzeme yardımı yapıldı.

Niğde Valiliği tarafından temin edilen spor malzemeleri Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinden amatör spor kulüplerine dağıtıldı.

5 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Programda konuşan Niğde Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Olcay Kartal, ‘‘Niğde’deki spor kulüplerimizin başında amatör kelimesi var. Buda gerçekten malzeme olsun diğer hususlarda olsun yardıma ihtiyaçları olduğunu gösteriyor. Bu şartlarda malum kış gününde dışarda faaliyet gösteren spor kulüplerimiz olsun var. Böylesi malzeme yardımı desteği verilmesi gerçekten kıvanç verici. Bu alanda bizlere bu yardımı yapan başta Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Başkanın konuşmasının ardından bir konuşmada Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptı.

Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında şu sözleri söyledi; ‘‘Spor, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve çağımızın en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığından korumak, aynı zamanda zihinsel ve bedensel açıdan daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli bir araçtır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir sözünde vurguladığı üzere “Sağlam kafa sağlam bedende olur” bu sözden yola çıkarak bizlerde elimizden geldiği kadarıyla, özellikle kırsal kesimde yaşayan gençlerimiz için futbol sahaları ve yine gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunabileceği alanlar yapma gayretindeyiz. Öte yandan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Mutlu Çarşamba, Koşabiliyorken Koş, İş Yeri Egzersizi ve Yüzme Bilmeyen Kalmasın” gibi projelerle gençlerimiz ve çocuklarımız sportif faaliyetlere yönlendirilmektedir. Son dönemde ilimiz özellikle Atletizm, Güreş, Halter, Kick Bosk  ve Taekwando gibi branşlarda önemli başarılara imza atmıştır. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu başarılar artarak devam eder. Diğer taraftan; Kendisi de sporcu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Türkiye’de 1300 olan spor tesis sayısı 4500 seviyelerine çıkmıştır. Ümit ediyorum ki; bu sayı gün geçtikçe artarak devam etmektedir. İlimizde de çok yakın bir zamanda yeni kapalı spor salonumuzu sporseverlerle buluşturacağız. Fakat yapılan salon ve tesisler içerisinde spor yapan bireyler olduğu zaman kıymetli ve değerlidir. Bu noktada siz değerli spor kulüplerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Sporun gelişmesi ve toplumun tüm katmanlarına yayılmasını sağlamak amacıyla özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ilgili tüm kurumlarımız aracılığıyla Spor kulüplerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, amatör spor kulüplerinin başkanlarına malzemlerini taktim ettiler.

Malzemelerin taktimin den sonra Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötkünlü Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun ve Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol,’a desteklerinden ötürü plaket taktim etmesiyle program sona erdi.

Düzenlenen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Olcay Kartal, Amatör kulüplerin başkanları ve sporcular katıldı.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)